El nou consultori mèdic de La Canonja obrirà a principis de 2019

Els veïns i el govern municipal es queixen pel retard en l'obertura, malgrat que les obres fa vuit mesos que van acabar
Imatge de la manifestació de veïns de La Canonja | @lucia_lopez_ce

 

El nou consultori mèdic de La Canonja obrirà les portes a principis de 2019. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, des de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona ja s'ha notificat a l'Ajuntament que el consultori es posarà en marxa el primer trimestre de 2019. Ahir al vespre un grup de veïns acompanyats de membres del govern, com ara l'alcalde, es van manifestar per exigir l'obertura d'aquest centre que fa vuit mesos que es va acabar de construir.

 

Obertura del nou consultori mèdic de la Canonja

El nou consultori mèdic ha de servir per substituir el que ja hi ha en aquesta població, que, segons explica l'alcalde Roc Muñoz, a TarragoanDigital, ja no està en condicions per atendre els pacients. El consultori, que depèn del CAP de Bonavista, es va començar a construir a finals de 2016. Les obres tenien un temps previst de duració de nous mesos.

 

Així i tot, tal com explica l'alcalde, es van allargar. Amb tot, però, ja fa vuit mesos que es van finalitzar, però el centre encara no ha obert les portes. Segons confirma el CatSalut a aquest diari, el retard en l'obertura es deu al fet que hi ha una part del mobiliari que encara no s'ha pogut adquirir. Així i tot l'alcalde recorda que es va oferir a la Generalitat a fer una aportació de diners per poder equipar-lo i obrir-lo com més aviat millor. Segon explica, el Departament de Salut ho va refusar.

 

Segons l'alcalde només estaven disposats a acceptar els diners si eren a fons perdut, cosa que aquest Ajuntament, diu Muñoz, no es pot permetre. Així i tot els van posar facilitats pel retorn dels diners però Salut no els va acceptar.

 

Segons han confirmat fonts pròximes al CatSalut, ja s'ha notificat a l'Ajuntament que l'obertura es farà el primer trimestre de 2019. Així i tot, però, Muñoz diu que encara no en té coneixement. «Celebrarem que s'obri, però ara mateix no tenim motius de celebració», ha expressat l'alcalde que ha dit que «costa més fer un consultori que la independència de La Canonja».

 

Muñoz assegura que manté converses amb fonts pròximes de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, però que de moment no li han concretat res de forma personal. No descarta, però, que si la notificació s'ha fet per carta, ja hagi arribat o estigui a punt de fer-ho.

 

Un nou consultori mèdic de La Canonja substituirà el vell

Ahir a la tarda un grup de veïns van sortir al carrer per denunciar que el nou consultori encara no s'hagi obert. Segons els veïns Salut no està invertint el que es necessita per equipar el centre i per això es retarda l'obertura. Els veïns van desfilar en una marxa des del centre mèdic vell fins a les portes del nou, que està ubicat al carrer H, just davant de la plaça d'Ernest Lluch.

 

El nou consultori mèdic té una superfície de 865 metres quadrats i s'hi ha invertit 1,5 milions d'euros. Una vegada s'obri tots els pacients que ara són atesos al centre vell seran reubicats al nou, i l'altre es tancarà.