Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

Una parada no programada a Repsol provoca soroll i una gran flamarada

Una incidència en un forn va obligar a aturar la planta com a mesura de seguretat
Imatge de les instal·lacions de Repsol. | Laia Solanellas

 

 

La matinada de dilluns a dimarts els veïns dels municipis propers al Polígon Petroquímic Nord de Tarragona van sentir un fort soroll i van observar com una de les torxes treia més fum negre de l'habitual. Segons ha confirmat Repsol, cap a les dues de la matinada del dimarts, 16 d'octubre, es va produir un problema en un dels forns de la planta ubicada a la Pobla de Mafumet. Tota la instal·lació de Repsol està orientada a la seguretat i, com a mesura davant la incidència, la planta va haver de dur a terme una aturada no programada mentre es duia a terme la reparació del forn.

 

En aquestes ocasions el procés habitual és injectar vapor d'aigua a les torxes de seguretat, procés que provoca un fort soroll. En produir-se de matinada, l'espetec va posar en alerta diversos veïns dels pobles del costat de la petroquímica. El soroll de la combustió de la torxa es va poder escoltar durant la matinada d'aquest dimarts. L'empresa preveu que aquest dimecres es pugui reprendre l'activitat amb normalitat a la planta de Repsol. 

 

L'empresa recorda que la combustió de les torxes forma part del sistema de seguretat de la planta, i que es tracta d'un procés habitual en situacions d'aturades o d'incidències, com ha sigut en aquest cas amb el problema en un dels forns. La incidència no va tenir més transcendència que l'alarma entre alguns veïns de la zona. 

 

Els veïns, molestos amb la fumerada i el soroll

No és la primera vegada que les empreses del Polígon Petroquímic Nord han de fer una aturada imprevista com a conseqüència d'alguna incidència, ja que són situacions que es poden repetir durant l'any. En cada ocasió, la polèmica s'estén i s'incrementa entre els veïns dels pobles del voltant com la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort o Constantí, que es mostren molestos per la fumerada negra, el soroll o la contaminació lumínica que es desprèn. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris