La millora del Parc de els Parades guanya els pressupostos participatius de Vilallonga

És la primera vegada que l'Ajuntament impulsa un procés d'aquesta mena

Els primers pressupostos participatius de Vilallonga del Camp han donat, finalment, els seus fruits. La voluntat i la participació ciutadana han escollit la millora del Parc de les Parades com a projecte guanyador, al qual es destinaran un total de 35.000 euros.

Després d’una campanya de comunicació impulsada durant el mes de juny i diverses presentacions i reunions obertes amb els habitants del municipi, els projectes validats pels tècnics municipals s’han enfrontat a l’escrutini definitiu, la votació popular.

La millora del Parc de les Parades, projecte guanyador

Amb 299 votants, el 15,67 per cent del cens municipals de majors de 16 anys, el condicionament del Parc de les Parades ha sortit victoriós de la pugna democràtica, amb 89 vots. A la proposta guanyadora l’han seguit la millora de les carrosses dels Reis d’Orient, amb 62 vots; i la plantada d’arbres, més la construcció d’una zona d’ombra, al mateix Parc de les Parades, amb un total de 48 vots.

L'Ajuntament de Vilallonga hi destinarà 35.000 euros

Segons l’Ajuntament de Vilallonga del Camp, a la millora del Parc de les Parades s’hi destinaran 35.000 euros del pressupost municipal de 2019, una xifra que suposa la meitat dels diners de la partida destinada a inversions. Els canvis al parc, concretament, implicaran la instal·lació d’una zona de pícnic, bancs, taules, jocs infantils, taules de ping-pong, pavimentació i un sorral.

Vuitanta-dos projectes als pressupostos participatius de Vilallonga

El govern municipal, per la seva part, fa una valoració molt positiva de la primera edició dels pressupostos participatius, una iniciativa que va recollir fins a 82 propostes dels veïns i veïnes del poble. Des del consistori celebren l'acció i la implicació ciutadana, en allò que consideren «una passa endavant en transparència i participació».

Dels 82 projectes presentats i passada la validació tècnica i de viabilitat, en van quedar un total de 34, que van ser votats en línia (157 persones) i presencialment (142 votants). L'escrutini final es va dur a terme el 30 d'octubre al Centre Recreatiu, de forma pública.


Comentaris