ÚLTIMA HORA

Tsunami Democràtic dona per assolides les tres jornades de protesta que havia convocat

EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

La recollida d'animals abandonats cau un 40% en vuit anys al Tarragonès

Municipis com Renau o la Riera de Gaià han assolit l'abandonament «zero» | Les ordenances municipals, culpables de la davallada
La recollida d'animals abandonats al Tarragonès ha caigut un 40% en vuit anys. | Cedida

 

La recollida d'animals abandonats als municipis del Tarragonès ha caigut un 40% en vuit anys. De fet, fins i tot poblacions com Renau o la Riera de Gaià han assolit la xifra d'abandonament «zero» l'any 2018. Així ho demostra l'estudi elaborat pel Consell Comarcal del Tarragonès, ens que aglutina el servei de recollida d'animals a la comarca arreu a excepció de Tarragona. Les noves ordenances municipals executades als municipis son la clau d'aquesta disminució. 

 

 

Cau la xifra de recollida d'animals abandonats al Tarragonès

La recollida d'animals abandonats al Tarragonès ha baixat un 40% de mitjana en vuit anys. Així ho indica l'estudi elaborat pel Consell Comarcal, ens que qualifica les dades de «bastant esperançadores». Així doncs, es consolida la tendència a la baixa iniciada l'any 2016. Municipis com Renau o la Riera de Gaià han aconseguit una xifra «zero» l'any 2018 i poblacions com Altafulla han disminuït la recollida: l'any 2017 en van comptabilitzar 77 i l'any passat només 7. 

 

Tot i això, en algun municipi concret la tendència ha estat la contrària. Des del Consell informen que això «no és dominant» i ho relacionen amb què «molts cops, els animals provenen d'altres termes o són abandonats pels seus propietaris en un poble diferent del de la seva residència». Amb tot, les noves ordenances municipals que s'han aplicat en moltes poblacions són les principals culpables d'aquesta millora. 

 

La recollida d'animals, un servei del Consell Comarcal

El servei de recollida d'animals abandonats —vius, morts o ferits— va a càrrec del Consell Comarcal i el tenen delegat tots els municipis de la comarca menys Tarragona. Quan un municipi detecta un animal abandonat ho comunica a l’empresa adjudicatària d’aquest servei. Tot seguit, els especialistes s’encarreguen de recollir l’animal i dur-lo a les instal·lacions. Allà serà custodiat, alimentat i revisat per un veterinari. Així mateix, s’intentarà que l’adoptin persones que vulguin tenir un animal de companyia, sense cost per al particular.

 

L'empresa també fa un seguiment de l'animal des que el capturen fins que és donat en adopció. A més, també es realitzen accions de sensibilització. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris