Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Xarxa Santa Tecla accepta la sentència judicial sobre els treballadors nocturns i vol obrir diàleg

El sindicat CGT recorrerà la sentència perquè el jutge només els ha donat la raó en una de les reclamacions fetes
Un dels centres de salut de la Xarxa Santa Tecla   | TarragonaDigital

 

El jutjat del social número 2 de Tarragona va dictar sentència fa pocs dies sobre el cas dels treballadors nocturns de la Xarxa Santa Tecla. La demanda, interposada pel sindicat CGT fa tres anys, denunciava diversos fets relacionats amb el treball nocturn dels treballadors. Doncs bé, la sentència els ha donat la raó només en part, per això el sindicat ha decidit que recorrerà. Així i tot, la direcció de la Xarxa, segons ha pogut saber TarragonaDigital, té previst respectar la resolució i ja ha citat als representants dels treballadors a una trobada per encetar el diàleg i solucionar el conflicte laboral.

 

Demanda per les hores nocturnes

Abans del 2013 els treballadors de la Xarxa Santa Tecla tenien torns fixos, és a dir, els treballadors de nit sempre eren els mateixos. A aquests se'ls retribuïa amb un plus mensual del 30% sobre el salari base. El conflicte va arribar quan a partir del 2013 l'empresa va optar perquè ningú tingués torn fix, sinó que els treballadors anessin rotant. I també va canviar la forma en com es retribueixen les hores nocturnes.

 

«Per cada torn nocturn treballat es paguen 11 euros extres, i no es paga per hores, sinó per torns», explica un dels portaveus de la CGT. Ara bé, segons el conveni laboral, tots aquells treballadors que fan un 33% de la seva jornada laboral anual en hora nocturna (entre les 22 i les 6 del matí) han de ser considerats nocturns i han de cobrar un plus de nocturnitat del 30% del seu salari.

 

Manifestació dels treballadors de l'Hospital Santa Tecla per les condicions laborals  | Caralp Mariné

 

La lluita del sindicat CGT era aquesta. Aconseguir que els treballadors que treballen més d'un terç de l'any en horari nocturn siguin considerats treballadors nocturns i rebin un 30% més sobre el salari base. I en això el jutjat els ha donat la raó. Ser considerat treballador nocturn també vol dir que han de fer 100 hores de treball menys a l'any, tal com estipula el conveni.

 

La resposta de la Xarxa Santa Tecla

La Xarxa, segons ha pogut saber TarragonaDigital, accepta la sentència i té previst fer els canvis necessaris per acatar-la. Ara bé, de moment, no se sap a quants treballadors efecte, ja que només hi ha dos treballadors que facin horari nocturn sempre. La resta, expliquen des de l'empresa, van canviant els torns per temes d'organització dels equips, i per tant, són els sindicats els que hauran de demostrar a l'empresa, els treballadors que arriben a aquest 33% d'horari nocturn. Així i tot, asseguren que ja han citat els representants dels treballadors per mantenir una reunió i que estan disposats a dialogar.

 

I afegeixen: «Restem a l'espera d'una reunió amb el Comitè d'empresa per determinar, si fos el cas, quins són els casos individuals en què aquest percentatge (33% d'horari nocturn) hagi pogut ser sobrepassat».

 

Altres reclamacions

Els treballadors també reclamen que la resta d'empleats que no arribin al 33% de jornada nocturna però que de tant en tant facin hores nocturnes se'ls pagui un suplement per hora i no per torn. Ja que, segons expliquen, el suplement per torn és discriminatori, ja que tothom rep el mateix independentment de quantes hores nocturnes treballi per torn.

 

Tampoc creuen que està ben calculat el suplement d'11 euros per torn nocturn. Però l'empresa defensa que la fórmula utilitzada per calcular el suplement nocturn es fa d'acord amb el Conveni Col·lectiu del sector serveis sanitaris concertats. De moment el jutge ha donat la raó a l'empresa en aquest cas.

 

Els treballadors també reclamen altres coses, com ara que es considerin hores nocturnes les que van de les 22 fins a les 8 del matí (no fins a les sis com fins ara). Però de moment el jutge ha desestimat tota la resta de demandes, i per això el sindicat ha confirmat a TarragonaDigital que recorreran la sentència.

 

També et pot interessar:

El Pacte de Berà i Xarxa Santa Tecla aborden les queixes de la plantilla

Els treballadors de l'Hospital Santa Tecla tallen la Rambla en protesta per les condicions laborals

Salut incrementarà els recursos a la Xarxa Santa Tecla per fer front a l'infrafinançament

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris