Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Un cotxe de la Guàrdia Civil bolca a l'N-420 a Botarell

Dijous, simulacre de sirenes de risc químic al Tarragonès i les Terres de l'Ebre

El simulacre, que començarà a les 10.00 hores arreu de Catalunya, vol comprovar el funcionament de les sirenes i fer que els ciutadans en coneguin el so
Una de les sirenes de risc d'accident químic de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

 

Durant el matí de dijous, 8 de novembre, es durà a terme la segona prova anual de sirenes d’avís a la població per risc químic. El simulacre, que es farà en l'àmbit de tot Catalunya, activarà un total de 86 sirenes instal·lades a 38 municipis d’arreu del territori. Al Tarragonès, concretament, les sirenes s'activaran a un total de deu poblacions, entre les 11.20 hores i les 11.50 hores.

 

El simulacre vol comprovar el funcionament de les sirenes i familiaritzar els ciutadans amb el so

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou, David González, ha explicat que aquest tipus de proves es fan per comprovar que les sirenes funcionin bé i per «fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en as d’emergència». A Salou, membres de la Policia Local de Salou i tècnics de Protecció Civil municipals supervisaran el simulacre en tot moment.

 

Dijous, entre les 11.20 hores i les 11.50, simulacre de sirenes al Tarragonès

Al Polígon Nord de Tarragona, que inclou els municipis de Vilallonga del Camp, els Garidells, el Morell, la Pobla de Mafumet, Perafort, Constantí, els Pallaresos, la ciutat de Tarragona i Sant Salvador, les sirenes començaran a sonar a les 11.20 hores, fins a les 11.30 hores.

 

Al Polígon Sud, que inclou els municipis de la Canonja, Tarragona, Vila-seca i Salou, les sirenes sonaran a les 11.40 hores, també durant deu minuts.

 

Flix i Tortosa, escenaris del simulacre

A les Terres de l'Ebre, les alarmes s'activaran a les zones químiques de Tortosa, al Baix Ebre, i Flix, a la Ribera d'Ebre, entre les 10.20 hores i les 10.30 hores.

 

El final de la prova es determinarà amb un senyal continu de 30 segons

Els avisos, que se sentiran arreu del complex químic del Tarragonès, a Flix i a Tortosa, són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova, en cada cas, es determinarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

 

Protecció Civil farà avisos a través de les diverses aplicacions i xarxes socials

Tal com ha informat el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, durant la prova de sirenes es farà un enviament de missatges massius. A través de l’aplicació per a mòbil de Protecció Civil, s'avisarà la ciutadania subscrita sobre les diverses afectacions i moments del simulacre, de la mateixa manera que es faria en cas d’accident químic real.

 

A més, s’informarà en temps real de la prova a través dels comptes de Twitter de Protecció Civil de la Generalitat (@emergencies.cat), des del compte de la Policia Local de Salou (@plsalou) i de la pàgina de Facebook de la policia salouenca (@PoliciaLocalSalou), entre d'altres xarxes socials oficials.

Comentaris