Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

El temporal arranca desenes d'arbres als Pallaresos

Un «tornado» fa caure pins, malmeten teulades, tanques i aixafant dos cotxes
Un cotxe aixafat per un pi tombat pel vent a la urbanització Pallaresos Park. | TarragonaDigital.com

 

Les restes de l'huracà 'Leslie' van deixar petjada en diversos municipis tarragonins, en alguns causant més destrosses que en d'altres. Els Pallaresos és una de les localitats que més s'ha vist ressentida pel pas del 'Leslie', i és que el temporal va arrancar desenes d'arbres causant destrosses en vehicles i immobles. En aquesta localitat, l'intens aiguat va deixar prop de 70 litres per metre quadrat en molt poca estona, i la pluja va anar acompanyada de fortes ràfegues de vent. Com a conseqüència, a la zona de la urbanització Pallaresos Park, la ventada va fer caure diversos pins de fins a 20 metres d'altura. Els arbres van caure damunt de teulades de cases, tanques, parcel·les i de dos vehicles, els quals van quedar aixafats. El fenomen va tenir lloc cap a les deu de la nit del diumenge, i el consistori no descarta que pogués haver estat un tornado. 

 

L'alcalde dels Pallaresos, Josep Maria Nolla, explicava aquest dilluns que molts dels pins afectats per la ventada ja eren vells. Això, juntament amb la humitat del terreny, va provocar que els arbres anessin caient «com un dòmino». Com a conseqüència, també van quedar malmeses instal·lacions elèctriques, de telèfon i de gas, que van deixar sense subministrament una vintena d'habitatges. 

 

No es descarta que la ventada fos un tornado

Josep Maria Nolla explica que se sospita que la ventada podria haver estat un tornado, tot i que de moment no s'ha confirmat que es tractés d'aquest fenomen meteorològic. La ventada va afectar una franja «molt definida» d'aquesta urbanització, mentre que a la resta del municipi, de prop de 5.000 habitants, els danys provocats pel fenomen van ser molt menors. 

 

Els troncs i les branques que van caure van bloquejar diversos carrers de la urbanització, tot i que durant el dilluns la brigada municipal els va anar poder retirar i el trànsit es va poder restablir. La majoria dels pins arrancats pel temporal es trobaven dins de parcel·les particulars, així que van causar danys en tanques i teulades. També van quedar aixafats dos vehicles, un dels quals es trobava aparcat al carrer. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris