ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Homenatge a una veïna centenària de la Pobla de Mafumet

Es celebrarà amb un acte on li lliuraran un pastís i la medalla de persona centenària atorgada per la Generalitat
Imatge de la Pobla de Mafumet. | Ajuntament de la Pobla de Mafumet

 

La Pobla de Mafumet està de celebració: demà divendres 27 de juliol el poble commemorarà la seva veïna Ana Esmeralda Durán pel seu aniversari.

 

Demà serà una data molt important pel poble de La Pobla, ja que la senyora Durán compleix ni més ni menys que 100 anys. Tot un segle plens de vivències i històries per a compartir.

 

Per a celebrar-ho, Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla, juntament amb diversos regidors del Consistori, anirà personalment a casa de la senyora Durán per tal d’obsequiar-la amb un pastís d’aniversari i lliurar-li la medalla commemorativa de persona centenària que la Generalitat de Catalunya atorga a totes les persones que compleixen els  excepcionals cent anys de vida.

 

Concretament el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies és qui s’encarrega d’atorgar aquesta medalla que és personalitzada i està gravada amb el nom de la persona i l’any en el qual se celebra el seu centenari.

 

És tradició celebrar el segle de vida dels veïns

La Pobla de Mafumet té la tradició de celebrar els aniversaris dels seus veïns i veïnes que compleixen els cent anys, visitant-los a casa per tal de poder felicitar-los en persona i lliurar-los un pastís. A més a més, a partir d’aquesta data, el municipi celebra amb ells els següents aniversaris, any rere any, ja que senten un gran afecte i respecte per la gent gran que viu al poble.

 

Cal destacar que els habitants de la Pobla de Mafumet tenen molt bona salut i gaudeixen d’una longevitat elevada, ja que actualment al municipi hi viuen catorze dones i dos homes que tenen més de 90 anys.

 

Però La Pobla no és l'única localitat amb un elevat nombre de gent de més de cent anys, o que estan molt properes a aquesta edat, ja que en general al Camp de Tarragona hi viu una quantitat destacable de persones amb un segle de vida.