ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Els veïns del carrer Sant Antoni del Morell celebren la seva festa

Altres carrers del municipi celebraran les seves festes en el marc del programa de foment de les Festes de Carrer que impulsa l'Ajuntament
Imatge de la Festa del Carrer Sant Antoni. | Cedida

 

Per quart any consecutiu, els veïns del carrer Sant Anoni del Morell, situat a la zona vella del poble, van celebrar aquest passat cap de setmana la seva festa de carrer. Responent a la crida que des de fa uns anys torna a fer amb força l'Ajuntament del Morell, a través de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut, no tan sols els veïns del carrer, sinó també alguns dels carrers propers, van sopar plegats a la fresca, sota les llums i les serpentines, acompanyats de música, el dissabte 29 de juny.

 

Una iniciativa que promou l'Ajuntament

En total, van ser més de setanta els morellencs que es van unir a aquest esdeveniment que, celebrat aquest any per quarta vegada consecutiva, ja s'ha convertit en una tradició entre els veïns. Durant i després del sopar, com és habitual, un organista va posar la música en directe per acabar d'allargar la jornada fins a la matinada, mentre els veïns gaudien de la primera festa de carrer de la temporada. L'Ajuntament del Morell preveu la celebració de més festes de carrer, «per enfortir lligams, conèixer les persones que viuen al costat de casa i fomentar la participació veïnal en la vida social i cultural del poble», objectiu que persegueix des de l'any 2016, any en què va engegar el Ppograma per al foment de festes de carrer.

 

Un cap de setmana de gresca a la Granja dels Frares

Al Morell, el juliol, és sinònim de festa. Si es va engegar amb el sopar al carrer Sant Antoni, aquest proper cap de setmana és l'hora de la més que tradicional Festa de la Granja. El divendres, a les vuit de la tarda, arrencarà l'excursió que sortirà des de davant del Centre de Serveis per a la Gent Gran i arribarà fins a la Granja, on hi haurà organitzat un sopar de carmanyola. Després del sopar, els 'Tarraco Surfers' i els morellencs 'Rock Inside' seran els encarregats de posar música a la festa fins a la matinada. 

La Festa de la Granja dóna el tret de sortida als actes del juliol al Morell. | Cedida

 

L'endemà, durant la tarda hi haurà música, la tradicional celebració de la missa a l'Ermita i els balls de l'Associació Cultural Sardanista i el Ball de Capgrossos petits de l'Embruix. A partir de les 22.00 hores començarà el sopar popular a la fresca, que anirà seguit del concert del grup 'Banda Sonora'.