GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La violència de gènere arriba al Teatre-Auditori del Morell amb l'obra «Només una vegada»

El dissabte 9 de febrer s'obrirà el teló a les 21.00 hores del vespre
Els protagonistes de l'obra «Només una vegada» | Cedida

 

El Teatre-Auditori del Morell acull aquest pròxim 9 de febrer a les 21.00 hores una obra teatral que tracta un dels temes més polèmics del moment, la violència de gènere. Una obra recomanada per a majors de 14 anys, que representa la història d'una psicòloga, la Laura, que ha de tractar una parella en la qual ell, en Pau, ha rebut una denúncia per maltractament. Tant ell mateix com la seva parella, l'Eva, desmenteixen la informació, ja que consideren que la vegada que li va pegar, en Pau tenia un molt bon motiu per fer-ho i, per tant, no ho consideren maltractament. Paral·lelament a aquesta situació, la Laura és agredida per la parella d'una pacient. Enfront aquesta situació haurà de lluitar per aconseguir entendre molts aspectes de la situació en la qual es troben els seus pacients i, alhora, actuar en conseqüència a l'atac que va rebre. 

 

 

L'Anna Alarcón, la Maria Pau Pigem i el Bernat Quintana són els actors que donaran vida als tres protagonistes de l'obra. Coneguts per diverses produccions de la Televisió de Catalunya, com «La Riera», «El cor de la ciutat» o «Barcelona Ciutat Neutral». Sota la direcció de Marta Buchaca, «Només una vegada» convidarà al públic a reflexionar sobre l'existència d'aquest tipus de problemes domèstics i la importància de comunicar-los a un professional.

 

La violència de gènere és un dels problemes presents en l'actualitat

Malauradament, són moltes les dones que es troben afectades per un tipus de maltractament domèstic i poques les que decideixen, en primera instància, comunicar-ho. Per aquest motiu, és necessari fer ressò de la gran quantitat de plataformes d'ajuda que existeixen per a persones que es troben en una situació similar. El telèfon 016 o l'Institut Català de les Dones són algunes de les associacions que presten els seus serveis en ajuda a les persones afectades. 

 

Les dades de víctimes i morts per violència de gènere augmenta anualment, motiu pel qual és encara més rellevant realitzar totes les accions necessàries per aconseguir que disminueixi. És per això que resulta molt important utilitzar eines culturals per a fer-ne difusió, com és el teatre. «Només una vegada» és una petita mostra d'aquest sens fi de situacions.

 

Aconsegueix les teves entrades

Les entrades es poden comprar de manera anticipada al Centre Cultural del Morell, carrer de la Coma, 2.

 

El preu per entrada és de 10€ i l'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 hores. També es podran adquirir a taquilla una hora abans de l'inici de l'espectacle, que és a les 21.00 hores. El preu de compra és de 12€.