VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Darmós es converteix en epicentre gastronòmic amb la 16a edició de la 'Festa de la Clotxa'

El municipi de la Ribera d'Ebre donarà el tret de sortida el pròxim 17 de març a les jornades gastronòmiques de la clotxa, que se celebraran en diversos restaurants de la comarca, amb aquesta popular festa
 

Darmós tancarà el pròxim 17 de març el conjunt de pobles de la comarca de Ribera d'Ebre que han acollit la 'Festa de la Clotxa'. El municipi més petit de la comarca, amb menys d'un centenar d'habitants, s'encarregarà de posar de manifest, un any més, la festa popular gastronòmica de major protagonisme a la Ribera d'Ebre el 17 de març. La jornada es durà a terme en una esplanada situada a l'entrada del poble, on s'instal·laran taules perquè tots els presents puguin gaudir de la seva clotxa. 

 

La Serra del Montsant, la Picosa, Santa Magdalena de Móra, les serres de Cavalls i Pàndols, el castell de Miravet, Cardó i la Serra de Tivissa i Llaberia seran les vistes que envoltaran a tots aquells que decideixin anar a la 16 edició de la 'Festa de la Clotxa'. A més, l'època de l'any en la que se celebra, afavoreix aquest paisatge, ja que molts cultius estan florits i embelleixen el paisatge. 

 

Vistes des de l'esplanada on se celebrarà la ' Festa de la Clotxa' de la serralada de Tivissa | riberaebre.org

 

Una tradició gastronòmica arrelada a tota la comarca

La clotxa és el plat més popular de Ribera d'Ebre, el qual compta amb una llarga tradició lligada a la vida típica de la zona en anys passats. En una època en la qual el treball al camp era el més comú a totes les famílies, era típic buscar àpats que poguessin ser preparats allà mateix i que, alhora, fossin senzills i nutritius. Aquests són els principals atributs de la clotxa, que consisteix a agafar mig pa de pagès i treure-li la molla per, posteriorment, omplir-lo de ceba, tomàquet i all, acompanyat d'una arengada o llonganissa i, tot això, passat per la brasa i regat amb un raig l'oli d'oliva.

 

Els ingredients necessàris per fer una clotxa |

 

Darmós oferirà un programa amb actes molt diversos

— 10.00 hores. Cercavila amb la Banda de Música de Benissanet.

— 10.30 hores. Pregó de la festa a càrrec dels germans Roca, del restaurant Celler de Can Roca de Girona.

— 11.00 hores. Repartiment de clotxes.

— 13.00 hores. Concert a càrrec de Sara Blanch, soprano.

 

Serà necessari que tots aquells que vulguin degustar una clotxa comprin prèviament el seu tiquet, que té un preu de 4 euros. Es pot comprar a les oficines de l'Ajuntament de Tivissa, a les oficines de l'Ajuntament de Darmós o el mateix dia de la festa, a la carpa del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. També es poden adquirir online punxant sobre aquest enllaç.

La 'Festa de la Clotxa' és una tradició en la comarca de la Ribera d'Ebre | Cedida
 

Les jornades gastronòmiques s'allargaran fins al 14 d'abril

Els restaurants de la comarca oferiran menús especials on la clotxa és el plat protagonista, per tal de potenciar aquesta tradició gastronòmica. Els municipis i restaurants que formen part d'aquesta jornada són els següents:

— Benissanet. Restaurant El Casal

— Flix. Restaurant Casa Castro i Restaurant Fornieles

— Garcia. Restaurant Pas de l'Ase

— Miravet. Restaurant Molí de Xim

— Móra d'Ebre. Restaurant gastronòmic la creu i Restaurant Turú

— Móra la Nova. Restaurant Can Secundino, Restaurant Ferran, Restaurant Heaven's Door, Restaurant Mas dels Subirats

— Riba-Roja d'Ebre. Restaurant Càmping

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris