Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Absolt l'alcalde de l'Ametlla per sancionar un grup d'unionistes que sabotejaven un llaç groc

Tot i això, la Fiscalia considera «incorrecta i inadequada» l'actuació del consistori i la Policia Local
Llaç groc i escultura sabotejada per un grup d'unionistes a l'Ametlla de Mar | ACN

 

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, juntament amb la Policia Local del municipi, han estat absolts de la causa que tenien oberta per sancionar les pintades d'un grup d'unionistes a un monument que tenia un gran llaç groc en suport als presos polítics.

 

Tot i l'arxivament de la causa, per no haver comès cap il·legalitat, la Fiscalia Superior de Catalunya ha qüestionat contundentment l'actuació dels agents municipals titllant-la de «manifestament incorrecta i inadequada». Segons apunta, els funcionaris havien de saber que els llaços grocs «de cap manera» poden tenir la consideració de «bé d'ús o servei públic», atès que la seva instal·lació no va ser ordenada ni avalada per l'Ajuntament.

 

Els fets van tenir lloc poc abans de la una de la matinada del 25 d'agost d'aquest any, quan els agents de la policia local de l'Ametlla es van personar a la rotonda d'accés a la població, on es troba el monument conegut com a 'Braços i Rems'. Allí, un grup de vuit persones estava pintant amb un esprai vermell, els llaços grocs enganxats al monument, així com la base de la mateixa escultura. Les vuit persones van ser identificades, entre les quals hi havia el periodista i fundador de Ciutadans, Arcadi Espada.

 

D'altra banda, el grup d'unionistes tenia els cotxes estacionats de manera incorrecta, a la mateixa glorieta, de manera que els agents caleros van avisar els Mossos d'Esquadra, ja que eren els competents en matèria de trànsit en aquella zona; motiu pel qual es va sancionar els propietaris dels vehicles.

 

Contradenúncia per un delicte d'odi ideològic

A partir de les identificacions de la Policia Local, el govern municipal va tirar endavant una denúncia per malmetre un monument públic; motiu que va desencadenar en la contradenúncia per delicte d'odi ideològic cap a l'alcalde i els agents municipals.

 

Tot plegat doncs va acabar amb primer, un arxivament immediat contra la causa del grup de persones que van sabotejar els llaços grocs i la base dels 'Braços i Rems' (a excepció de la sanció per aparcar a la glorieta); i posteriorment, amb una investigació acurada sobre l'actuació dels agents de la Policia Local i del mateix alcalde, que ara com ara ja ha quedat resolta.

 

 

Jordi Gaseni (ERC), alcalde de l'Ametlla de Mar, absolt per la fiscalia | TarragonaDigital

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris