Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Instal·len aïllants per protegir les aus a tres línies de tensió de les Terres de l'Ebre

Endesa ha invertit 45.000 euros en diverses actuacions a Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Arnes
Una torre de tensió, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

 

L’elèctrica Endesa ha instal·lat diversos dispositius aïllants per protegir els ocells i evitar problemes de subministrament a tres línies de mitjana tensió d’Amposta, Sant Jaume d’Enveja i Arnes.

 

Endesa segueix els consells dels Agents Rurals

Tal com van recomanar els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, l’empresa ha col·locat fundes aïllants amb revestiments de silicona. Amb aquesta iniciativa, es pretén reduir el risc elèctric quan una au emprèn el vol des d’una torre, ja que, en obrir les seves ales, els ocells poden tocar un cable i produir un arc elèctric.

 

Espirals anticol·lisió per evitar que els ocells xoquin amb les torres a les Terres de l'Ebre

Més enllà d’aquesta mesura, Endesa ha instaurat diversos espirals anticol·lisió, que han de servir per protegir les aus de possibles xocs i evitar que provoquin curtcircuits.

 

La iniciativa ha de millorar el servei a quasi 9.500 clients

Segons la companyia elèctrica, la iniciativa permet millorar la qualitat del subministrament elèctric a quasi 9.500 clients repartits entre tretze municipis del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i la Franja de Ponent. Tal com ha informat Endesa, la inversió total de l'empresa ha estat de 45.000 euros.

 

Agents Rurals van trobar els cadàvers de dos voltors morts a la Ribera d'Ebre | Twitter

 

Dos voltors morts sota una torre elèctrica a la Ribera d'Ebre

El passat 27 de setembre, Agents Rurals van trobar dos exemplars de voltors morts sota una torre d'alta tensió al municipi de la Palma d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre. Les aus, molt probablement, van morir a causa d'una electrocució produïda pel xoc contra l'estructura elèctrica.

 

L'accident, lluny de ser un esdeveniment aïllat, va engrossir la llista d'ocells morts que s'han trobat als voltants de les línies de tensió de la zona, fet que suposa un problema molt seriós per a l'avifauna autòctona protegida de les Terres de l'Ebre. 

Comentaris