Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alcalde de la Ràpita no ha rebut cap notificació judicial i reitera que «votar no és un delicte»

Josep Caparrós és l'únic dels tres alcaldes ebrencs inicialment investigats per Fiscalia que continua amb les diligències obertes per l'1-O

 

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, no té cap notificació judicial | TarragonaDigital

 

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha anunciat que encara no ha rebut cap notificació per part dels estaments judicials sobre l'estat de la causa oberta contra ell pel referèndum de l'1-O. La Fiscalia ha decidit arxivar les investigacions contra els alcaldes d'Amposta, Deltebre, Reus, Torredembarra i Cunit, enviant el cas de Caparrós al jutjat d'Amposta, que ja havia obert diligències per aquest mateix fet.

 

 

«Mantinc el convenciment que aquella va ser una jornada de participació democràtica del poble rapitenc, del poble català, i que votar no és un delicte», ha declarat, tot afegint que seguirà «ferm i serè treballant pel benestar de la gent de Sant Carles de la Ràpita, fins a conèixer i poder valorar quina sigui la decisió judicial definitiva».

 

Arxiven les investigacions contra els alcaldes per l'1-O

La Fiscalia va arxivar les investigacions per la suposada participació en l'organització del referèndum de l'1-O contra els alcaldes de la regió de Tarragona. En aquest sentit, els batlles de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Monterrat Carreras, no aniran als jutjats perquè reconeixen que no han pogut acreditar que els alcaldes efectuessin cap actuació, «positiva o 'omissiva'», que incidís en l'obertura de centres municipals durant la jornada. Els sis alcaldes inicialment investigats van comarèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del 2018. Tots ells, però, es van acollir al seu dret de no declarar.

 

D'altra banda, el cas de Caparrós, alcalde de la Ràpita, va a judici perquè un jutjat d'Amposta, ja que hi havia obertes unes diligències sobre els mateixos fets, arran de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O al pavelló firal municipal. 

 

També et pot interessar: 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris