Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alcalde de Roquetes declara als jutjats pels fets del 21-D

Se l'acusa d'un presumpte delicte contra la Llei Electoral per no haver retirat els llaços grocs i les pancartes de suport als presos polítics al mobiliari urbà
L'alcalde de Roquetes, Paco Gas ha declarat en el jutjat de Tortosa aquest dijous | ACN

 

Paco Gas, alcalde del municipi ebrenc de Roquetes, ha declarat aquest dijous 20 de setembre, als jutjats de Tortosa. La fiscalia ha presentat càrrecs contra el batlle roquetenc, acusat d'un suposat delicte contra la Llei Electoral, per no haver ordenat retirar els llaços grocs i cartells demanant la llibertat dels presos polítics presents a les façanes i al mobiliari públic, durant la campanya electoral del 21-D.

 

També ha estat citada la secretària municipal, que ha declarat juntament amb l'alcalde roquetenc. Els dos polítics han rebut el suport popular de desenes de persones que han volgut acompanyar als encausats. Els han acompanyat veïns del poble, membres de la militància d'ERC i càrrecs institucionals. 

 

Investigació oberta per part de la Junta Electoral

Aquesta investigació neix de la denúncia de la Junta Electoral de Zona. Es basa en tres informes gràfics realitzats pel cos policial dels Mossos d'Esquadra, pels fets dels dies 5 i 20 de desembre. L'alcalde de Roquetes s'ha defensat al·legant davant la jutgessa que el consistori ebrenc va complir amb les ordenances establertes, retirant els llaços i cartells de les façanes dels edificis municipals fins en dues ocasions.

 

«Crec que s'ha d'arxivar, perquè no hem comès cap delicte. Al contrari. Ens hem ratificat en el que ja vam respondre els dos cops que ens van requerir retirar la simbologia partidista, com diuen ells», ha declarat Gas en primera instància. Davant de la pregunta de l'acusació de per què van aparèixer més simbologia als carrers de Roquetes, el dirigent roquetenc ha respost que «la iniciativa popular de la gent del poble reivindicava la llibertat dels presos i preses i és lliure de penjar els llaços que creuen adients».

 

Pel que fa al segon requeriment, Paco Gas ha assenyalat que l'Ajuntament no pot ordenar la retirada de símbols als edificis privats, ja que considera que no te competències pertinents ni l'autoritat suficient per prendre aquesta decisió, presentant documentació que ho demostra.

 

Creu que es tracta d'una persecució política

L'alcalde de Roquetes ha declarat a la sortida: «Considero absurd que se'ns torni a citar després de complir i demostrar que havíem complert tot el que ens van dir. Imagino que la connotació política d'aquests fets és el que fa que contínuament haguéssim de passar pels jutjats nou mesos després dels fets. Al meu parer, és pura venjança per part dels aparells repressors de l'Estat espanyol i ens volen fer pagar el fet que l'1 d'Octubre la gent a Catalunya pogués anar a votar i expressar lliurement el futur que vol per aquest país, que és la constitució d'una república catalana».

 

Més d'un centenar de persones formades per veïns de la localitat roquetenca, militants d'Esquerra Republicana i diversos càrrecs institucionals de la zona, han volgut mostrar al seu suport als encausats, aplegant-se davant de les portes dels jutjats de Tortosa, llançant crits de llibertat pels presos polítics.

Comentaris