L'alcalde i el tinent d'alcalde de la Ràpita també s'abstenen de declarar per l'1-O

Fiscalia els atribueix delictes de desobediència, malversació i prevaricació
Imatge de l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, agraint les mostres de suport | ACN

 

 

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, també s'han acollit al seu dret de no declarar en la seva compareixença als jutjats d'Amposta, avui dimecres, 3 d'abril, pels fets de l'1-O que s'investiguen a petició de la Fiscalia.

 

El Ministeri Fiscal va demanar l'obertura d'una peça separada per a investigar si Caparrós i Salvadó han comès delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics en la celebració del referèndum al municipi. L'alcalde ha lamentat que s'intenti justificar «l'actuació desproporcionada» de la Guàrdia Civil, seient al banc dels acusats els principals representants institucionals del poble.

 

 

 

Al jutjat entre crits de suport

Més d'un centenar de persones s'han congregat a les portes dels jutjats d'Amposta, al Montsià, als volts de les deu del matí, per acompanyar i mostrar el seu suport a l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el tinent d'alcalde, Albert Salvadó, que estaven citats per la jutgessa a quarts d'onze. Entre crits de «no esteu sols» i molts aplaudiments, i mostrant pancartes amb lemes com «Jo acuso» i «1-O: la Ràpita no oblida», Caparrós i Salvadó han entrat al jutjat agraint l'escalf rebut. «No ens hem sentit mai sols en la defensa dels drets i les llibertats», ha dit Caparrós.

 

A la sortida dels jutjats, a quarts de dotze, l'alcalde i el tinent d'alcalde de la Ràpita han explicat que s'han acollit al seu dret de no declarar i que «es defensaran i donaran explicacions quan sigui el millor moment per defensar els seus drets». «No hem declarat perquè aquí s'ataquen les nostres llibertats i la democràcia», ha remarcat Caparrós.

 

 

Et pot interessar: