Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Alcanar sol·licita la declaració de zona catastròfica per les destrosses de la llevantada

El consistori es veu incapaç de fer front a la reparació dels tots els desperfectes ocasionats pel temporal
Alcanar sol·licita la declaració de zona catastròfica | TarragonaDigital.com

 

Després de començar a entreveure el sobrecost que suposarà la reparació de tots els desperfectes que va ocasionar el temporal sobre el municipi, l'Ajuntament d'Alcanar ha decidit sol·licitar la declaració de zona catastròfica.

 

El govern municipal considera que el cost «ingent» de les afectacions de la llevantada fa inviable que el consistori pugui fer-hi front en solitari, i amb la declaració de zona catastròfica les ajudes arribarien més ràpid i en més quanitat del que ho estan fent actualment. Davant la gravetat de la situació, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha lamentat que el govern espanyol no hagi fet arribar al municipi cap missatge de solidaritat ni d'ajuts i confia que «la indiferència es transformi en responsabilitat».

 

Per la seva banda, el Govern de la Generalitat, que de la mà del vicepresident Pere Aragonès ja va visitar el municipi i ha anunciat la tramitació de la petició de zona catastròfica a l'Estat, ha posat en marxa una línia d'ajuts extraordinaris per fer front a les afectacions de la llevantada a les Terres de l'Ebre. Unes ajudes que ja han tingut el seu primer impacte en el municipi, que ha permès reparar d'urgència i de manera provisional fins a 40 quilòmetres de camins.

 

Un cotxe encastat al garatge d'una casa a Alcanar Platja com a conseqüència de la llevantada. | TarragonaDigital.com

 

 

L'alcalde, però, ha fet «un crit d'ajuda» a totes les administracions supramunicipals, ja que el 80% dels camins i vials han patit desperfectes, juntament amb nombrosos edificis municipals i molts habitatges de particulars.

 

Precisament pel que fa als veïns afectats per la llevantada, l'Ajuntament d'Alcanar ha posat a disposició tres oficines d'atenció ciutadana, repartides pels diferents nuclis de la població, per tal que es puguin quantificar adequadament tots els desperfectes. I en la mateixa línia, aquest mateix dimarts 23 d'octubre i dimecres 24, es faran assemblees obertes perquè tots els damnificats puguin ser assessorats en els tràmits necessaris per a fer les pertinents reclamacions a les companyies asseguradores.

 

Alcanar sol·licita la declaració de zona catastròfica | ACN

 

Comentaris