Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

🔥 Estabilitzat l'incendi forestal a Cornudella de Montsant, al Priorat

Alfons Montserrat renúncia a l'alcaldia d'Alcanar

L'actual alcalde ha anunciat que seguirà com a regidor al consistori canareu fins a les Eleccions Municipals previstes per 2019
Imatge d'Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar en roda de premsa | ACN

 

Aquest dimarts 2 d'octubre, Alfons Montserrat ha confirmat que renuncia a l'alcaldia d'Alcanar. Anteriorment, ja va anunciar que no es presentaria a la reelecció del càrrec a les Eleccions Municipals de 2019, però ha acabat per renunciar al màxim càrrec del consistori canareu, després del seu nomenament com a nou director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE). Montserrat, portava exercint d'alcalde d'Alcanar des de l'any 2006, 12 anys de trajectòria al capdavant del consistori.  

 

Alfons Montserrat seguirà exercint com a regidor del municipi fins a la propera convocatòria d'Eleccions Municipals. El ple de nomenament del nou alcalde tindrà lloc el dijous 4 d'octubre, on tot sembla indicar que Joan Roig agafarà el relleu de Montserrat, amb el suport del plenari del municipi del Montsià.

 

Una decisió motivada per facilitar la transició.

Ahir dimarts al vespre, a la Casa de la Vila d'Alcanar, es va celebrar un ple extraordinari amb un únic punt del dia: la renúncia d'Alfons Montserrat com alcalde del municipi. Montserrat, anteriorment va anunciar que no es presentaria al capdavant de la llista municipal d'Esquerra Republicana a les pròximes Eleccions Municipals, però ahir es va confirmar la renúncia oficial al màxim càrrec municipal. La decisió ha estat presa amb l'objectiu de facilitar la transició al nou candidat de la formació republicana, Joan Roig.

 

Un altre dels motius pels quals ha confirmat la renúncia, ha estat el seu nou nomenament com a director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), que va assumir el passat divendres. Montserrat, no es desvincularà de l'Ajuntament d'Alcanar fins que se celebri el procés electoral, exercint l'acta de regidor al consistori.

 

Més de trenta anys al consistori d'Alcanar

Alfons Montserrat va accedir a l'Ajuntament canareu l'any 1998, com a Regidor pel partit d'Esquerra Republicana. L'any 2006 va ser nomenat alcalde del municipi i ha exercit el càrrec durant dotze anys. Segons afirma, encara la renuncia amb «molts sentiments trobats» i prefereix recordar «només la gent magnífica que ha conegut i la transformació que ha impulsat a Alcanar, sobretot en equipaments i serveis de primera magnitud». «Després em quedaré de militant de base i no tornaré a repetir de regidor», assegura l'exalcalde Montserrat.

 

El pròxim dijous 4 d'octubre, al voltant de les 9 del vespre se celebrarà el ple extraordinari per l'elecció del nou alcalde, on tot sembla indicar que serà refrendat Joan Roig. Roig va ser escollit per la militància d'Alcanar per liderar la llista republicana al consistori per als pròxims comicis municipals, a les passades eleccions primàries del partit.

Comentaris