Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

🔥 Estabilitzat l'incendi forestal a Cornudella de Montsant, al Priorat

L'Ametlla de Mar posarà el nom 1 d'Octubre al carrer de la caserna de la Guàrdia Civil

L'institut on s'havia de votar l'1 d'octubre es troba en aquesta avinguda
La Guàrdia Civil, durant l'actuació policial de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar aprovarà aquest dimecres 27 de setembre al vespre, el canvi de nom de l'Avinguda Ensenyament, pel d'Avinguda 1 d'Octubre. El canvi de nom vol «rememorar» la mobilització de país que va representar la celebració del referèndum d'independència i la defensa pacífica de les urnes davant la brutalitat policial de les forces de seguretat de l'Estat.

 

A la que s'ha conegut fins ara com l'avinguda de l'Ensenyament, s'hi ubica l'Institut Mare de Déu de la Candelera, centre on s'havia de votar en el referèndum de l'1 d'octubre i que els veïns van protegir durant dos dies, motiu pel qual és la via escollida pel canvi de nom. Coincideix que, entre la cinquantena de domicilis que canviaran la seva adreça, s'hi troba la caserna de la Guàrdia Civil.

 

«No hi ha altre lloc que poguéssim anomenar 1 d'Octubre»

Jordi Gaseni, alcalde del municipi per Esquerra Republicana ha volgut remarcar que «no ho fem perquè estiguin ells sinó perquè no hi ha altre lloc que poguéssim anomenar 1 d'Octubre». Gaseni ha explicat que malgrat que la gent va protegir l'Institut, «la policia ens va fer fora d'allí –abans d'obrir el col·legi electoral– i ens va amenaçar, i va ser molt bonic perquè amb l'afany de protegir les urnes les vam col·locar al mig de centenars de persones i vam anar tots en processó a la sala de la Societat, al mig del poble, en un lloc més recollit on era més difícil que entressin els cotxes».

 

Es preveu que la mesura pel canvi de nom de l'Avinguda Ensenyament a Avinguda 1 d'Octubre s'aprovarà amb els vots de l'equip de govern, format per ERC i Compromís per la Cala-PSC, i també els regidors a l'oposició del PDeCAT. A més de l'institut i la caserna, el canvi afectarà també la residència d'avis, l'escola municipal  i els veïns dels domicilis, que a hores d'ara ja han estat informats per carta.

 

El pròxim dissabte es preveu fer la descoberta de la nova placa, coincidint amb els actes commemoratius de l'1 d'Octubre.

 

Imatge de la votació durant l'1-O | Sara Estalella

 

Comentaris