Protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major d’Amposta i Deltebre

Les dues poblacions de les Terres de l’Ebre se sumen a Tortosa en el protocol por evitar violència sexual a la Festa Major
Imatge d'arxiu d'una Festa Major  | Joan Marc

 

Amposta i Deltebre han posat en marxa una campanya per evitar comportaments i agressions sexistes i violència sexual durant les seves festes, sumant-se d’aquesta manera a Tortosa, que ja va fer el mateix a la Festa del Renaixement.

Amposta ha presentat el protocol ‘Amposta amb respecte’, que estarà per totes les xarxes socials amb l’objectiu de conscienciar la gent de la necessitat de lluitar contra aquesta xacra.

Punts Liles a Amposta i Deltebre per la Festa Major

El missatge també es podrà veure als 6.500 gots reutilitzables que es repartiran al concert dels Amics de les Arts el pròxim 15 d’agost, on hi haurà un Punt Lila, juntament amb el que hi haurà al final de festes el dia 19 al concert de Roba Estesa. Amposta tindrà els lemes ‘Només un si es un si’, ‘Beure massa no és excusa’ o ‘Estem estrets, no em toquis’. També s’instal·larà més il·luminació als lavabos de la zona jove i hi haurà patrulles de Policia Local mixtes per tal que les festes siguin un èxit en matèria de seguretat i diversió i no de problemes.  

Per la seva banda, a Deltebre s’ha creat l’eslògan ‘Si dic si, triem on. Si dic no, bona nit’ i hi haurà una vintena de persones voluntàries per vigilar i controlar els comportaments dolents. Això si, a totes dues localitats hi haurà Punts Lila per informar i atendre totes les persones que ho necessitin.

Aquests punts estaran instal·lats a Deltebre la nit dels quintos i quintes; el 13 d’agost al concert de La Pegatina i Pepet i Marieta; el 16 d’agost a la Festa Jove del Parc del Riu i el 18 d’agost a les Festes Majors de Sant Roc, organitzades pel Club Esportiu de la Cava. Tot i això, es penjaran lones amb els lemes de la campanya en diferents llocs on se celebren les festes majors, com per exemple la Plaça dels Bous o el recinte de ball.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!