Inés Arrimadas serà a les Festes del Renaixement de Tortosa

La líder de Ciutadans a Catalunya recorrerà els carrers principals de Tortosa el proper dissabte 21 de juliol
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas. | EFE

 

Inés Arrimadas acudirà a les Festes del Renaixement de Tortosa aquest proper dissabte 21 de juliol. La líder de Ciutadans a Catalunya recorrerà els principals carrers de la ciutat acompanyada per afiliats i simpatitzants de les Terres de l'Ebre, així com per representants del partit de Catalunya, Aragó i València. 
Es farà un menjar a Tortosa al que també assistiran la diputada provincial i portaveu a l'Ajuntament de Benicàssim, Cristina Fernández; el diputat de les Corts d'Aragó, Ramiro Domínguez; els Diputats de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Matías Alonso, Lorena Roldán i Sergio del Campo, així com diversos grups locals. 
 

El monument franquista de Tortosa, a debat

Tortosa també va ser notícia fa uns dies perquè es va assegurar que retirarà el monument franquista si s'aprova la llei de memòria històrica. Així ho va reconèixer l'alcaldessa Meritxell Roigé. «Si la normativa canvia, li donarem compliment i haurem de portar-ho a terme, ens agradi o no», va assegurar, mantenint la seva posició que el consistori «sempre ha complert la llei normativa vigent».
 
Imatge del monument franquista de Tortosa. | TarragonaDigital.com

 

Votació per mantenir o retirar el monòlit franquista de les Terres de l'Ebre l'any 2016

L'any 2016 Tortosa va fer una votació per tal de conèixer l'opinió dels habitants de la ciutat respecte al monòlit franquista. Encara que només va votar un 29,73% de tortosins, va guanyar l'opció de preservar el monument per tal de «promoure la memòria històrica i la pau» amb el 68,36% dels vots, mentre que l'altre 31,25% creia fermament que s'havia de retirar el monòlit i museïtzar-lo. 
 
D'aquesta manera, el símbol va continuar als carrers de Tortosa, on porta ja des de l'any 2016. L'Ajuntament va trobar el suport dels regidors de Convergència, ERC, ICV i el PSC en la consulta, encara que altres partits com la CUP i el PP es van oposar, els primers per creure que aquella decisió legitimava el franquisme i els segons per no veure clara l'opció que el monument marxés de Tortosa. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!