Recullen més de 30 quilos de brossa marina a la platja de Sant Jaume d'Enveja

Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre han netejat 4.500 metres quadrats de platja
Brossa marina a la platja del Serrallo, a Sant Jaume d'Enveja | Cedida

 

Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre van recollir en la jornada d'ahir divendres, 20 de juliol, 31,3 quilos de brossa marina a la platja del Serrallo, de Sant Jaume d'Enveja. La iniciativa va pentinar un espai de 4.500 metres quadrats i es van recollir i classificar els diversos tipus de deixalles amb la participació de set persones. De fet, entre la brossa acumulada hi havia una xarxa de pescadors de 12 quilos i un palet industrial.
 
A banda de recollir brossa marina, també es buscava aprofundir en el coneixement de la composició de les deixalles que envaeixen aquests espais protegits i provocar un canvi en la consciència de la gent per tal que tinguin més cura per cuidar el medi ambient. 
 

Tercera neteja de brossa marina de la platja del Serralló, a Sant Jaume d'Enveja

Aquest és el tercer cop que es porta a terme aquest programa, que es realitza conjuntament amb altres poblacions socis del projecte. La primera va ser al desembre de l'any passat, i va tenir lloc a aquest espai i altres deu indrets de la Mediterrània com Albània, França, Grècia, Turquia i l'estat espanyol. En aquella ocasió es van arribar a recollir 22.867 articles de brossa, xifra relativament elevada amb 1,2 elements per metre quadrat. De tots aquests articles, el 82% eren fets amb plàstic. 
 
 
Cal recordar que el Parc Natural del Delta de l'Ebre és una de les deu àrees marines protegides escollides a tota la Mediterrània i l'única a Catalunya. Aquesta jornada entra dins del marc 'Marine Litter Watch Month', que és una campanya que promou un mes de participació per monitoritzar la brossa marina a espais pertanyents al projecte europeu Interreg ACT4LITTER, que se centra en lluitar contra la contaminació dels sistemes de la Mediterrània. El control de la Mediterrània va fer-se també la passada primavera i està previst que segueixi així la propera tardor. 
 

El mar Mediterrani, un dels més afectats per la brossa marina

Val a dir que el mar Mediterrani és una de les zones més afectades per les deixalles marines a tot el món. El programa pretén avançar en aquest sentit per tal d'evitar l'impacte negatiu d'aquesta brutícia en sectors econòmics claus com poden ser la pesca, el turisme, la navegació o el propi hàbitat marí. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris