El CDR denuncia un home per «intimidar i sacsejar» una dona que posava llaços grocs a Tortosa

El Comitè de Defensa de la República considera que es tracta d’una «agressió feixista» i el dimecres està programat un judici ràpid a Tortosa
El llaç goc, motiu de la disputa | Cedida

 

Un home ha estat denunciat pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tortosa per una presumpta «agressió feixista» a una dona en l’acte de l’ANC del dissabte passat a Tortosa. Aquest dimecres 1 d’agost al matí se celebrarà un judici ràpid al jutjat d’Instrucció número 1 de la capital ebrenca.

 

La denúncia remarca que l’home hauria insultat i increpat en diverses ocasions un grup que portava els llaços grocs i hauria arribat a intimidar i sacsejar una integrant de la colla.

 

L’ANC volia posar llaços grocs a l’Avinguda Generalitat de Tortosa

La convocatòria pretenia posar llaços grocs a l’Avinguda Generalitat de la capital ebrenca per donar la benvinguda a la Marxa per la Llibertat que havia convocat l’ANC de les Terres de l’Ebre i que es realitzava amb diferents vehicles per diversos municipis.

 

«Quan toquen a una, toquen a totes. No podem permetre que el feixisme campi per Tortosa amb total impunitat», assegura el CDR en un comunicat, mostrant el seu suport a la víctima i tenen pensat fer una concentració.

 

Treballadores d’un restaurant de Tarragona denuncien amenaces per portar el llaç groc

Fa cosa de dues setmanes, membres del restaurant Gli Italiani de Tarragona van denunciar haver rebut una carta d’amenaça per lluir el llaç groc. El CDR del barri de l’Eixample de Tarragona ho va denunciar a través de Twitter. Les treballadores del restaurant ubicat al carrer Taquígraf Martí número 7 van denunciar haver rebut una postal que estava dirigida especialment «a la dels llaços grocs».

 

«Espero que amb els llaços grocs només tinguis clients independentistes. Jo no t’entraré més al negoci, colpista nazi. T’hauria de fer vergonya defensar uns delinqüents, ja veuràs com hauràs de tancar, nazi independentista», assegura la carta.

 

l tuit del CDR va rebre moltes respostes de suport al restaurant i hi va haver gent que fins i tot va dir que aniria a l’establiment després d’aquest acte. D’altres, clients habituals, destacaven «la bona qualitat i el tracte» de Gli Italiani.