Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

Ascó entra en parada per fer la 26a recàrrega de combustible

La central nuclear podrà emprendre un nou cicle d'operació de 18 mesos
La central Nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

La unitat I de la central nuclear d’Ascó ha iniciat la 26a recàrrega de combustible. La central nuclear es va desconnectar, la passada matinada, de la xarxa elèctrica, per tal de poder iniciar els treballs corresponents a la recàrrega. Amb aquesta operació, la central podrà emprendre un nou cicle d’operació  de 18 mesos. Aquesta parada suposa que més d’un miler de treballadors s’incorporin addicionalment per treballar, els quals són de diferents perfils i especialitats. La parada té un pressupost de 23,3 milions d’euros.

 

El procés de recàrrega de combustible consisteix a substituir aproximadament un terç del combustible que conforma el nucli del reactor. Durant la parada s’executaran més de 13.000 ordres de treball, de les quals més del 90% corresponen a actuacions de manteniment preventiu. A més, també s’han planificat activitats per millorar la instal·lació, accions que només es poden dur a terme quan la central nuclear està parada.

 

Durant la parada es duran a terme diverses tasques de manteniment i millora

Es tracta de la 26a recàrrega de combustible que duu a terme la central nuclear d’Ascó, i entre els seus projectes rellevants cal destacar la renovació del sistema de maneig del combustible, activitat que inclourà la instal·lació d’una tapa temporal del vas del reactor. Aquesta tapa permet minimitzar l’impacte radiològic als professionals que realitzen els treballs. En les darrere recàrregues de la central nuclear de Vandellòs II, l’ús de la tapa temporal va ser una experiència molt positiva, motiu pel qual també s’aplica ara a Ascó.  

 

Durant la parada, un altre de les tasques destacables que es duran a terme és la substitució de quatre dels termoparells intranuclears, que formen part de la instrumentació utilitzada per mesurar la temperatura de l’aigua a l’interior del reactor i determinar la seva potència.

 

També s’inspeccionarà el fons del vas i de les toveres de branca calenta, així com la tapa del vas i els tubs per corrents induïdes en els tres generadors de vapor. A més, també es farà la revisió general de la turbina d’alta pressió i la implantació de millores a l’estació de tractament d’hidrogen de l’alternador.

Comentaris