CoEbreLab 5G Rural tindrà la seu de formació a Flix

El centre d'empreses de Flix serà la nova seu de formació del CoEbreLab 5G

El primer taller analitzarà l'impacte de la nova tecnologia en els sectors socioeconòmics ebrencs

L'àrea 5G de les Terres de l'Ebre ja té seu per oferir els cursos de formació. És el centre d'empreses de Flix, a la Ribera d'Ebre, on es començaran a impartir els primers tallers el pròxim mes de novembre. La formació arrencarà amb un 'workshop' tecnològic, per explicar i donar conèixer què és la tecnologia del 5G i quin pot ser el seu impacte en els sector socioeconòmics del territori. A partir d'aquí, l'oferta formativa s'adaptarà a la demanda i necessitats de les empreses i la ciutadania. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també està treballant per impartir formació reglada sobre el 5G als instituts de la comarca.

«La primera acció de formació està prevista per al mes de novembre. Es tracta d'un workshop o taller tecnològic on intervindran agents de la 'quàdruple hèlix': les empreses, l'administració pública, la universitat i la ciutadania», ha dit Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Els cursos estaran dedicats a treballar relacions i possibles projectes pilot d'aplicació de la tecnologia 5G a l'entorn rural català amb la participació d'experts, empreses, agents econòmics i ciutadania de les Terres de l'Ebre. «Paral·lelament també s'ha començat a treballar per implicar professor de secundària i arribar a l'alumnat del territori, perquè és una taca d'oli que s'ha d'eixamplar a totes les activitats quotidianes», ha afegit Carim.

Per la seva banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha recordat que «el 5G és una revolució que avança molt més ràpid del que sembla i cal estar orgullós que la comarca s'hagi posicionat a primera línia d'una de les grans revolucions que venen». «La tecnologia 5G serà una tecnologia transversal que s'implementarà a tots els teixits econòmics i socials, com ho va ser en el seu dia internet. I per tant, les possibilitats de formació són immenses», ha recalcat.

Una estratègia de les Àrees 5G

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre gestionarà el nou centre de formació CoEbreLab 5G Rural de Flix. La iniciativa s'enquadra en el marc de l'estratègia Àrees 5G, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Fundació I2CAT i Fundació Mobile World Capital Barcelona.

El Consell ja compta amb un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Flix per dur a terme activitats de dinamització econòmica al seu centre d'empreses i es pretén actualitzar-se amb aquest projecte d'abast ebrenc. Amb aquest nou espai, Flix és la tercera població on es programaran accions i activitats del projecte, conjuntament amb la nau del Consorci del Molló de Móra la Nova i Tivissa i la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre a Móra d'Ebre.


Comentaris