Absolt l'acusat per coaccions a una dona que posava llaços grocs a Tortosa

El jutge assumeix «un únic moment de tensió verbal» que va durar mitja hora, però descarta que es tractés d'una intimidació
El jutjat de Tortosa, en una imatge d'arxiu. | ACN

 

El jutge de la instrucció número 1 de Tortosa ha absolt l'home jutjat dimecres —1 d'agost— acusat d'una presumpta intimidació i coacció a la llibertat d'expressió d'una dona i al grup que l'acompanyava, mentre aquests penjaven llaços grocs a l'avinguda de la Generalitat de Tortosa, el passat dissabte.

 

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tortosa el va denunciar per «intimidar i sacsejar» la dona i considera que aquest fet es tracta d'una «agressió feixista». «Quan en toquen a una, ens toquen a totes. No podem permetre que el feixisme campi per Tortosa amb total impunitat», assegurava el CDR en un comunicat, mostrant el seu suport a la víctima. A més, el CDR tortosí ja va informar que preveia fer una concentració.

 

En la sentència, el magistrat considera provat «un únic moment de tensió verbal», una situació que l'acusat va admetre fa uns dies, ja que durant un trajecte d'uns 500 metres va seguir al grup de persones que penjava llaços i els va insultar, increpar i els va retreure la seva ideologia política. Si més no, el jutge rebutja el fet de considerar aquesta actitud com a «intimidatòria» i nega que pugui convertir-se en un delicte penal per coaccions.

 

A més, el jutge tampoc veu possible atribuir tal comportament intimidatori a l'individu acusat, ja que la part a qui presumptament hauria intimidat era un grup de més d'entre vint i trenta persones. 

 

L'advocat de la denunciant recorrerà la sentència i el PSC celebra l'absolució

Per la seva banda, l'advocat de la denunciant, a la sortida del judici, ja va avançar que, en cas que la sentència no fos favorable, la recorrerien a l'Audiència de Tarragona. En canvi, el PSC de Tortosa ha «celebrat» l'absolució i ha lamentat que es presentés una denúncia que consideren falsa, i reclama a l'Ajuntament tortosí que retiri els llaços de l'espai públic un cop celebrat l'acte per al qual es van col·locar, una Marxa Lenta de Vehicles per la Llibertat.