El Comebe tindrà un únic òrgan de govern i integra l'Aldea, Amposta, Xerta i Campredó

L'ens creat per preservar la memòria de la batalla de l'Ebre disposarà d'un Consell assessor científic i pedagògic
El Comebe tindrà un únic òrgan de govern | ACN

El Govern ha aprovat els nous estatuts del Consorci Memorial dels Espais de la batalla de l’Ebre (Comebe), integrant la Comissió executiva i el Consell general en el Consell d'Administració en un únic ens i incorporant quatre nous ajuntaments a l'organisme: l'Aldea, Amposta, Xerta i l'EMD de Campredó.

Els nous estatuts, segons l'acord del Consell Executiu, han de «facilitar la governança de l'ens, establint un únic òrgan col·legiat en el qual estiguin representats els municipis i les entitats membres del Consorci». També s'estableix un nou òrgan col·legiat, el Consell assessor científic i pedagògic, del qual en formen part universitats, historiadors, arqueòlegs i altres investigadors vinculats a universitats i associacions memorialistes.

Segons el Govern, amb la modificació dels estatuts s'amplia la participació de la comunitat científica i es faciliten les sinergies entre els membres d’aquest òrgan per tal d'aprofundir en el coneixement i la difusió de la memòria de la batalla de l'Ebre i els seus escenaris. L'organisme va ser creat l'any 2001 per preservar la memòria dels espais on va tenir lloc la batalla de l'Ebre.

"La reiterada oposició a la massificació eòlica i fotovoltaica a l'Ebre" "Tortosa viu el primer dia de la fase 1 amb les terrasses gairebé plenes"