Concentració multitudinària a Xerta per exigir la llibertat de Carme Forcadell i els presos polítics

Els quatre Consells Comarcals, una cinquantena d’alcaldes i 400 regidors celebren una assemblea al poble natal de l’expresidenta del Parlament
Els quatre Consells Comarcals, una cinquantena d’alcaldes i 400 regidors celebren una assemblea a Xerta, el poble natal de l’expresidenta del Parlament | CC Ribera d'Ebre

El pavelló municipal de Xerta ha esdevingut un clam contra la sentència que ha condemnat l'expresidenta del Parlament, la xertolina Carme Forcadell, a onze anys i sis mesos de presó. Els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre —Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre—, 48 dels 52 alcaldes, tres presidents d'Entitats Municipals Descentralitzades i quatre-cents regidors han mostrat unitat per demanar la seva llibertat.

Un acte històric per la llibertat de Forcadell

«Aquest és un acte històric, perquè hem celebrat el primer Consell d'Electes de les Terres de l'Ebre, per donar resposta institucional i unitària de totes les institucions del territori. Exigim la llibertat de Carme Forcadell, perquè aquesta sentència ens condemna a tots com a poble i significa un greu retrocés dels drets que tota democràcia hauria de garantir», ha explicat l'alcalde de Xerta Roger Avinyó.

En la seva intervenció, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha volgut destacar que «els alcaldes i alcaldesses, els regidors i les regidores, són una baula més de la cadena». «Avui, hem fet un pas endavant per servir els nostres ciutadans, tal com ho vam fer la matinada de l'1-O de fa dos anys, quan vam acompanyar els veïns a les portes dels col·legis on havíem de votar en el referèndum per la independència de Catalunya. Aquell dia tots i totes vam ser valents, perquè la valentia no és l'absència de por, sinó la voluntat de seguir endavant a pesar de la por. Convertim la ràbia en força, com ho vam fer l'1-O. Si aquell dia vam ser imparables, és perquè ens ho vam proposar», ha afegit.

Els representants polítics de les Terres de l'Ebre han estat acompanyats del President del Parlament Roger Torrent. «Avui ens voldrien abatuts i rendits, recreant-nos en la ferida d'una sentència venjativa. Però avui més que mai estem convençuts que no defallirem i que no ho farem per la Carme i per la seva mare, i pels seus néts i per totes les noves generacions que encara han d'arribar», ha dit en el tancament de l'acte i davant de centenars de ciutadans que cridaven per la llibertat dels presos polítics. En acabar l'acte institucional, la protesta ha continuat al carrer i s'ha traslladat al nucli antic de Xerta. 

Els electes de l’Ebre demanen la llibertat de Carme Forcadell i de tots els presos polítics | CC Ribera d'Ebre

"❗Lamenten que només s'acabin jutjant dues persones pel Cas Castor" "❗🚌 L'Ebre, la zona on s'ha seguit més la vaga d'estudiants"