Ajuts per afrontar els danys del temporal en 27 municipis de les Terres de l'Ebre

Un total de 27 municipis ebrencs han estat declarats com a zona greument afectada pels temporals dels passats 18 i 19 d'octubre
El Consell de Ministres anuncia ajudes per afrontar danys del temporal a les Terres de l'Ebre | ACN

 

Aquest divendres 2 de novembre, el Consell de Ministres de l'Estat espanyol ha anunciat en roda de premsa ajudes imminents a les zones afectades pels temporals dels passats dies 18 i 19 d'octubre. En total, fins a 27 municipis de les Terres de l'Ebre han estat declarats zona greument afectada.

 

D'aquesta manera i en compliment de l'article 24 de la llei 17/2015 de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil, el govern de l'Estat ha adoptat les mesures oportunes per a destinar compensacions econòmiques als danys ocasionats pel temporal, ja siguin personals o materials en habitatges, en establiments industrials, mercantils, agraris, marítims pesquers, turístics o en altres serveis.

 

A més a més, es preveuen també compensacions a les persones físiques o jurídiques que hagin realitzat prestacions personals o de béns; i règim d’ajuts a corporacions locals, a les infraestructures municipals i xarxa viària, a les actuacions de restauració ambiental, al domini públic marítim terrestre, i a altres infraestructures públiques. Finalment, s’adoptaran també mesures laborals i de Seguretat Social.

 

La carretera C-12 és una de les afectades per les inundacions | Bombers

 

Els municipis ebrencs que rebran ajudes pel temporal

L'informe de la valoració de danys dels municipis de les Terres de l'Ebre va ser transmès per la subdelegació del Govern a Tarragona; motiu pel qual, el subdelegat, Joan Sabaté, ha volgut manifestar la seva satisfacció personal i institucional per l'acord que ha adoptat el Consell de Ministres. En aquest sentit, Sabaté ha volgut reiterar la disponibilitat d'aquesta institució per a la gestió d'aquesta situació excepcional.

 

Els 27 municipis de les Terres de l'Ebre que rebran ajudes de l'Estat espanyol són: Alcanar, l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, Ametlla de Mar, l’Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, Horta de Sant Joan, la Galera, la Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona, i Vinebre.

 

El Consell de Ministres anuncia ajudes per afrontar danys del temporal a les Terres de l'Ebre | cedida