Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Consorci d'Aigües i la Comunitat de Regants de l'Ebre promocionen la sostenibilitat

Les dues entitats coordinaran visites guiades i activitats a les seves respectives instal·lacions
Signatura del conveni entre el director gerent del CAT i el president de la Comunitat General de Regants | cat

 

 

Aquest dimecres 18 de setembre, el Consorci d'Aigües de Tarragona i la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre han signat un conveni de col·laboració per promoure les visites guiades divulgatives a les instal·lacions d'ambdues entitats.

 

Aquesta col·laboració cerca la promoció i divulgació de la sostenibilitat en l'ús de l'aigua potable. D'aquesta manera el CAT donarà a conèixer el procés de captació, tractament de potabilització i distribució de l'aigua a través d'activitats i espais destinats per aquesta finalitat; mentre que la Comunitat de Regants farà visites guiades a les seves instal·lacions a Amposta i a Xerta, on explicarà la història de la seva entitat, juntament amb la divulgació de la gestió i l'aprofitament de l'aigua derivada del riu Ebre, a les Terres de l'Ebre.

 

En el redactat del conveni col·laboratiu, les dues entitats aposten per coordinar les seves respectives visites i fer-les complementàries, i per altra banda, anuncien també ajudes per al transport dels centres escolars que estiguin interessats a fer partícips els seus alumnes de les activitats i la divulgació a les instal·lacions de les dues entitats.

 

Visites guiades més didàctiques i interactives

El Consorci d'Aigües de Tarragona ha signat també un conveni amb l'Escola de l'Aigua, una institució creada per compartir i transferir coneixements en matèria d'aigua i medi ambient, per tal de reinventar les visites guiades a les seves instal·lacions.

 

D'aquesta manera, el CAT, juntament amb l'Escola de l'Aigua, han renovat la concepció de les visites guiades que s'havien fet amb anterioritat, fent-les molt més didàctiques i interactives per als alumnes de les escoles i instituts, o els grups interessats que visiten les seves instal·lacions.

 

A tall d'exemple, la visita guiada a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable a l'Ampolla, al Baix Ebre, compta ara amb diversos espais i eines l'únic objectiu de les quals és la divulgació. Destaca especialment l'aula experimental, on els visitants podran fer tastos d'aigua i diversos experiments, o les tauletes digitals adaptades on es podrà aprendre el procés de la potabilització de l'aigua.

 

Dipòsit d'aigua crua del Consorci d'Aigües de Tarragona | cedida

 

Comentaris