Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

El Mercadal torna a l'antiga amb el Mercat al Mercadal 2019

FOTOS

La Fira del Vi de la DO Tarragona 2019

Continua el procediment contra l'exalcalde d'Amposta Manel Ferré

La jutgessa desestima l'argument de la defensa i veu indicis de malversació
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, a la sortida dels jutjats   | ACN

 

Després de la vista prèvia celebrada amb totes les parts el passat 30 de juliol, la titular del jutjat número 2 d'Amposta, ha ordenat la continuïtat del procediment per presumpta malversació de cabals públics contra l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré.

 

La jutgessa veu indicis de malversació en el cas de Manel Ferré

La jutgessa ha decidit seguir amb el procés judicial tal com demanaven tant l'Ajuntament, l'acusació i la Fiscalia, i ha rebutjat l'argument de la defensa pel qual no existia ànim de lucre per part de l'acusat, sinó que simplement es devia a una «descuidada gestió» com a conseqüència de la «superposició de càrrecs i reunions». La magistrada, retreu a l'exalcalde no poder assumir aquest argument i «més encara tenint en compte l'especial deure de gestió dels recursos públics per raó de càrrec».

 

L'exalcalde d'Amposta doncs, està acusat del cobrament irregular de 23.640 euros en dietes duplicades de l'Ajuntament d'Amposta, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i altres organismes públics dels quals formava part dels òrgans de direcció als quals acudia sense representar el consistori.

 

Per altra banda, la Fiscalia ha demanat a la Sindicatura de Comptes que confirmi i matisi l'informe dels Mossos d'Esquadra, així com la legalitat de les dietes.

 

L'informe dels mossos demostraria que l'exalcalde hauria derivat les despeses al consistori

L'informe elaborat per la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos recull el global de despeses cobrades per Manel Ferré entre el 2011 i el 2014, i juntament amb la informació sol·licitada a secretaria i intervenció municipals, demostrarien que l'exalcalde hauria derivat al consistori les despeses de desplaçament, peatges, menjar, allotjament i aparcaments de reunions d'organismes per als quals no havia estat designat com a representant municipal.

 

German Ciscar, el regidor no adscrit que va portar el cas als tribunals després de detectar irregularitats en les dietes de Ferré, confia que el cas acabarà a judici. «Espero que es faci justícia, que se l'acusi pel que és veritat, malversació de cabals públics i, que l'Ajuntament d'Amposta recuperi aquests milers d'euros. I sobretot que s'enviï un avís: que ningú està per sobre de la llei. El senyor Manel Ferré pensava que sí. Ja no sóc només jo qui veu això: és Fiscalia, la jutgessa i els Mossos d'Esquadra», ha manifestat.

 

Si finalment, com es preveu, el cas tira endavant i s'acusa formalment Ferré, la vista tindrà lloc amb un jurat popular a l'Audiència de Tarragona.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos en Instagram

Comentaris