Pla general dels responsables del COPATE i el Consell Comarcal del Baix Ebre en la presentació del balanç de la campanya contra el mosquit al delta

El COPATE obre un procés participatiu per definir la transició energètica a l'Ebre

L'objectiu és aconseguir un model energètic propi el 2030

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha obert un procés participatiu per definir el pla de governança i transició energètica al territori. El pla pretén aconseguir un model energètic propi el 2030 basat en l'energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu, amb sobirania energètica i augment del consum d'energies renovables.

El COPATE ha estat treballant dos projectes, el Rural Smart Energy i la innovació i cadena de valor agroforestal, per redactar el pla que ara s'obre a la participació «de tots els actors del territori». Dijous es farà un webinar  obert a tothom i es faran consultes durant el novembre per captar «percepcions i expectatives».

El COPATE  ha elaborat una diagnosi  que determina les fortaleses i debilitats del procés de transició energètica a les Terres de l'Ebre i ha definit una proposta d'estratègia que ara s'obre a tots els actors per concretar el pla d'actuació.

Els quatre consells comarcals ebrencs, socis del PECT EbreBiosfera, treballaran per impulsar la transició i governança energètica a les Terres de l'Ebre. El pla ja ha estat presentat als alcaldes ebrencs. A la sessió de dijous, es debatrà sobre les comunitat energètiques locals.