Denuncien un correbou a Sant Jaume d'Enveja per utilitzar pals contra animals

Animalistes han presentat una denúncia «per copejar i increpar els toros i vaques» al correbou del passat 22 de juny
Imatge d'arxiu d'un correbous a Sant Jaume d'Enveja. | Cedida Turisme Sant Jaume d'Enveja.

 

L'Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actymia) ha denunciat els organitzadors del correbou del passat 22 de juny a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) davant la delegació territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre per considerar que es van fer servir pals «per colpejar i increpar els toros i vaques».

Els animalistes denuncien el correbou de Sant Jaume

Actymia considera que l'entitat organitzadora de l'esdeveniment incompleix presumptament la llei que regula les festes tradicionals amb bous. Els animalistes expressen també la seva indignació perquè consideren que no es va actuar bé tallant la corda d'un dels toros embolats perquè l'animal estava pres pel foc i encara es trobava lligat «per no haver-se tallat bé la corda».
 
D'aquesta manera, l'Associació creu convenient exigir un expedient sancionador envers els responsables del correbou, que es va celebrar en el marc de les Festes de la Segregació a la població del Montsià. 

Un dofí mort a Sant Jaume d'Enveja al juny

No fa gaire temps, la localitat de Sant Jaume d'Enveja també va ser notícia per un animal. A finals de juny, un dofí va quedar atrapat a la platja del Serralló. Els agents rurals, un cop van rebre l'avís, es van personar al lloc de l'avís, on van trobar el cetaci avarat a la vora de la platja. 
 
Els agents van explicar que estaven custodiant el dofí mascle fins que arribessin els membres de la Fundació de Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM). L'animal va morir hores més tard i va ser traslladat a la UAB per fer-li la necròpsia, nom que rep l'autòpsia animal. 
 
Els Centres de Fauna de la Generalitat de Catalunya van atendre l'any passat un total de 14.833 animals, convertint-se en la xifra més alta de la història, amb un creixement del 16% respecte a la mateixa dada de l'any anterior.