Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cremen una tanca plena de llaços grocs a Flix

Els fets van tenir lloc la matinada de dijous a divendres
Una imatge original de la tanca plena de llaços grocs a Flix. | Albert Llop

 

Nou capítol de la guerra de símbols a Catalunya i, en aquest cas, a les Terres de l'Ebre. La nit de dijous a divendres, entre el 6 i el 7 de setembre, un grup de persones va calar foc a una tanca plena de llaços grocs a Flix. Des de fa uns dies, aquesta tanca està decorada amb centenars de llaços grocs penjats i amb un mural central on es pot llegir «Llibertat presos polítics». Així doncs, la matinada de divendres, i tal com es pot veure al vídeo següent, algú va intentar cremar els llaços penjats en aquesta tanca, que és metàl·lica:

 

El vídeo: cremen una tanca plena de llaços grocs a Flix

 

 

Tot plegat, però, no va anar a més. Les flames només van poder calcinar una petita part d'aquest mural, que es troba just al costat d'una àrea repleta de vegetació. L'ensurt no va passar d'aquí i, tal com es pot veure a la següent imatge que ha corregut a través de les xarxes socials, només una petita zona de la tanca s'ha vista afectada per l'atac:

 

Així va quedar la tanca a Flix després de patir l'atac. | Albert Llop

 

A les xarxes socials, les imatges de la tanca atacada i del vídeo amb les flames han tingut una certa repercussió. El cert és que, en els darrers dies, la comarca de la Ribera d'Ebre, a la qual pertany Flix, està sent protagonista d'altres capítols similars pel que fa a l'enfrontament pels símbols grocs, en defensa de l'alliberament dels líders socials i polítics presos i exiliats pel procés d'independència. Tot just aquest divendres, el jutjat de Falset arxivava la denúncia contra catorze persones que, el passat 17 d'agost, van arrencar simbologia d'aquesta mena i estelades a Tivissa, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Vandellòs.

Comentaris