Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El terrorista ferit a Alcanar va col·laborar amb la cèl·lula perquè l'amenaçaven a ell i a la seva família

Assegura que va col·laborar «per por» a les amenaces cap a ell i la seva família
Mohamed Houli Chemlal, detingut per la Guàrdia Civil, quan va ser posat a disposició de l'AN. | TarragonaDigital.com

 

El terrorista ferit en l'explosió de la casa d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, ha declarat a l'Audiència Nacional que va col·laborar amb la cèl·lula gihadista perquè l'amenaçaven a ell i a la seva família. Assegura que no sabia res dels plans de la cèl·lula ni dels atemptats a Barcelona i Cambrils, i que només va col·laborar-hi «per por» de les amenaces.

 

Mohamed Houli Chemlal, durant la seva declaració a l'Audiència Nacional, ha llegit una carta que ell mateix havia escrit. Ara bé, quan l'advocat de l'acusació popular ha preguntat al terrorista els noms de les persones que l'amenaçaven, Houli s'ha negat a respondre. 

 

El matí d'aquest dijous, 18 d'octubre, l'Audiència Nacional ha comunicat formalment als tres empresonats pels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils, Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza , que els ha processat. És el que es coneix com a declaració indagatòria, en la qual es dona la opció als processats a dir si accepten o no els fets pels quals se'ls vol portar a judici. Els tres terroristes empresonats pels atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils han comparegut davant del jutge Fernando Andreu a través de videoconferència. 

 

Driss Oukabir nega formar part de la cèl·lula i mostra el seu rebuig als atemptats

El primer en declarar ha sigut Driss Oukabir, detingut a Ripoll i a nom de qui estava llogada la furgoneta de les Rambles. Oukabir ha ratificat la seva declaració anterior on assegurava que pensava que la furgoneta era per fer una mudança. Només ha respost a les preguntes del seu advocat i ha mostrat el seu rebuig als atemptats i ha afirmat que creu que està en presó per la relació amb el seu germà, Moussa Oukabir, un dels terroristes abatut a Cambrils. 

 

Oukabir ha admès que en aquella època era drogodependent i que no tenia res a veure amb la preparació dels atemptats. També ha explicat que es va entregar voluntàriament a la policia per col·laborar, i que uns agents el van apuntar amb un fusell, el van agredir i el van posar al calabós. A més, ha afirmat que no és creient ni practica l'islam. El jutge l'ha processat per integració a organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i un delicte d'estralls en grau de temptativa. 

 

Said Ben Iazza s'acull al seu dret de no declarar

El segon en comparèixer ha sigut Said Ben Iazza, detingut dies després de l'atemptat a Vinaròs, però s'ha acollit al seu dret a no declarar i tampoc s'ha pronunciat per dir si accepta o no els fets pels quals se'ls processa. El jutge Andreu vol jutjar-lo per col·laboració amb organització terrorista per facilitar material per fer els explosius i ajudar en el transport. 

 

Houli Chemlal al·lega que va rebre amenaces

El tercer terrorista que ha comparegut per videoconferència davant del jutge Andreu ha sigut Mohamed Houli Chemlal, l'únic supervivent de l'explosió a la casa d'Alcanar, on la cèl·lula gihadista preparava els atemptats. Houli Chemlal ha ratificat la seva declaració anterior, però ha afegit algunes consideracions. Ha llegit un text escrit per ell mateix on defensava que havia col·laborat amb la justícia aportant dades i que s'ha desvinculat totalment de l'organització. 

 

A la carta, Houli explica que no coneixia els plans de grup ni que volien atemptar a Barcelona. Explica que es va veure obligat «per por», ja que l'havien amenaçat a ell mateix i a la seva família. El lletrat de l'Associació 11-M, Antonio Segura, li ha demanat que donés més detalls de les amenaces, però Houli s'hi ha negat. 

 

Després d'aquest nou pas, el cas queda més a prop de judici. Ara el jutge Fernando Andreu haurà de donar per acabada la investigació i enviar la causa a la sala perquè obri judici oral contra aquests les terroristes que van sobreviure. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris