Denuncien dos correbous a Alcanar

L'Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal ha fet dos denúncies a la Generalitat per espectacles amb bous, cavalls i vaques
Imatge d'arxiu d'un correbous | Tarragona Digital

 

Noves denúncies per espectacles de correbous a Catalunya, que se sumen a la de fa poc temps a Sant Jaume d'Enveja per l'ús de pals. L'Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha presentat dues denúncies envers la comissió de bous i els organitzadors i controladors dels espectacles d'Alcanar per un incompliment de la llei que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya. 

 

ACTYMA demana sancions per als responsables dels correbous d'Alcanar

Les dues demandes d'Actyma recullen un presumpte incompliment de la llei de regulació de les festes tradicionals de bous. Així doncs, l'associació demana sancions contra els principals responsables d'aquests actes, que han estat denunciats davant la Delegació Territorial del Joc i Espectacles de les Terres de l'Ebre. 
 
La primera de les demandes fa referència al 13 de maig, quan se va celebrar un presumpte correbous 'campestre' amb cavalls, bous i mascles bovins, activitat que segons afirma Actyma, «no és legal a Catalunya» i no està contemplada a la Llei dels Correbous. A més, remarquen que aquest espectacle no va ser segur per al públic i que no es van respectar les condicions necessàries per evitar accidents. 
 
La segona de les denúncies se centra en el correbous del passat 18 de maig, on segons l'associació, es van utilitzar pals «per a copejar» els bous i les vaques, tal com va passar a Sant Jaume d'Enveja. 
 

Denuncien un correbou a Sant Jaume d'Enveja per pals contra els animals

L'Associació ACTYMA també va denunciar fa un parell de setmanes un correbous a Sant Jaume d'Enveja argumentant que es van fer servir pals «per colpejar i increpar els toros i vaques« al Montsià el passat 22 de juny. 
 
ACTYMA va assegurar també que incomplien la Llei aleshores i van expressar la seva indignació per creure que no van actuar bé en tallar la corda d'un toro embolat perquè l'animal encara es trobava lligat «per no haver-se tallat bé la corda».