Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Segueix el recompte de resultats de les eleccions municipals al Camp de Tarragona

ELECCIONS 26-M

Tots els resultats de les eleccions municipals 2019 a la demarcació de Tarragona

Els veïns dels edificis esfondrats a Tortosa recullen objectes i mascotes a l'espera de tornar a casa

Les màquines començaran a desenrunar les restes dels immobles mentre que alguns veïns critiquen la «deixadesa» municipal
La runa dels edificis esfondrats s'ha acumulat al carrer Montcada de Tortosa | ACN

   

Al matí d'avui dilluns, 15 d'octubre, les 23 persones que van ser desallotjades per l'esfondrament de dos edificis deshabitats al nucli antic de Tortosa han pogut accedir als seus domicilis per tal de recollir objectes personals i de valor.

 

Mentrestant, els arquitectes municipals comproven l'estat de les diverses estructures adjacents tot i que, ara per ara, no està previst que els veïns afectats puguin tornar a casa seva durant els pròxims dies.

 

«Això és per deixadesa d'actuació de l'alcaldia»

Manel Margarit, veí de la zona i propietari d'un immoble a tocar dels dos edificis afectats, ha lamentat la falta de previsió i ha expressat que «això és per deixadesa d'actuació de l'alcaldia al nucli antic». Les màquines, per la seva part, haurien de començar a desenrunar la zona avui mateix.

 

Els veïns desallotjats recuperen objectes de valor o animals de companyia

Els veïns del carrer Montcada, que ahir diumenge va patir l'esfondrament per la incidència de la pluja, han pogut entrar a casa seva acompanyats de tècnics i bombers, d'on han pogut recuperar alguns objectes i animals de companyia.

 

De les 23 persones desallotjades, només una ha hagut d'acudir al centre d'acollida municipal. La resta, d'altra banda, han fet nit i s'han allotjat en cases de familiars.

 

Els tècnics municipals, valorant els desperfectes causats per l'ensorrament | ACN

 

«Sort que ha estat de nit i no passava gent»

El mateix Margarit, advocat i resident a la ciutat de Barcelona, ha pogut comprovar les destrosses al balcó del seu pis, a través del qual la runa ha entrat a l'immoble. «Això es podia preveure que passaria. Fa tres mesos que l'edifici de davant estava apuntalat. Sort que ha estat de nit i no passava gent, perquè és un carrer molt concorregut», criticava el propietari.

 

L'advocat, alhora, ha denunciat que «entenc que és per la deixadesa d'actuació de l'alcaldia al nucli antic, en aquest cas al carrer Montcada. S'hauria pogut preveure», i ha recordat la «infinitat d'immobles» situats en carrers pròxims que poden acabar patint el mateix problema.

 

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, respon a les crítiques

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha defensat, en canvi, que el consistori ja va actuar i va fer tot allò que podia fer per evitar l'ensorrament. «Vam fer un requeriment als propietaris dels dos habitatges, que tenien l'obligació d'actuar-hi. Havien de fer les obres que els vam dir des de l'Ajuntament», ha explicat.

 

L'ajuntament tortosí, d'altra banda, sabia que els propietaris dels immobles esfondrats volien iniciar diversos treballs de reforma, tot i que no hi ha constància sobre cap mena d'actuació ni de la preceptiva llicència municipal.

 

Roigé: «Qualsevol habitatge pot ser un perill a qualsevol lloc»

Ara per ara, ha expressat Roigé, l'Ajuntament de Tortosa haurà d'assumir el cost de treure la runa, a més de les tasques de tancament i l'estabilització, tant de les parts que hagin quedat com dels murs contigus als edificis veïns.

 

«Qualsevol habitatge pot ser un perill a qualsevol lloc. Als centres històrics, amb els carrers estrets, s'agreuja el perill. Per sort no hi havia ningú al carrer en aquell moment i no s'han de lamentar víctimes», ha sentenciat l'alcaldessa.

Comentaris