Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Desarticulen a l'Ebre una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana

Han estat intervingudes 610 plantes de cànnabis i un quilo i mig de marihuana preparada per a vendre
La Policia Nacional ha detingut a vuit persones en l'operatiu antidroga a les Terres de l'Ebre | Policia Nacional

 

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa, ha desmantellat quatre plantacions de marihuana en diferents poblacions de les Terres de l'Ebre. Aquestes estaven soterrades per evitar la seva detecció i en les instal·lacions comptaven amb serveis d'aigua, llum i ventilació necessaris. En total, s'han detingut a vuit persones, els quals van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, els quals van decretar presó provisional per a quatre dels membres i llibertat amb càrrecs per la resta.

 

Intervenen 610 plantes de marihuana en un operatiu policial a l'Ebre

L'operatiu policial va començar a principis d'any, després d'actuacions policials de característiques similars. Aquesta continuïtat va permetre descobrir l'existència d'un grup criminal que gestionava quatre plantacions de marihuana a Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.

 

La peculiaritat d'aquestes plantacions era que estaven soterrades i, així, evitar la seva detecció, a més de tenir els subministraments necessaris. Per accedir s'havia d'entrar per una trapa de fusta dissimulada amb el terra. Tanmateix, l'energia elèctrica que necessitaven estava connectada directament a l'escomesa general, amb un greu perjudici econòmic per la companyia elèctrica.

 

En els quatre registres que es van fer, es van decomissar un total de 610 plantes de marihuana, 1,5 quilograms de cànnabis envasat i preparat per la seva distribució, a més de material per regar la plantació, ventilació climatitzada, elèctric i fitosanitaris d'ús exclusiu per aquest tipus de cultiu. Tanmateix, tenien dos vehicles que eren utilitzats per transportar la producció, així com documentació relacionada amb les activitats il·legals.

 

Han decomissat 610 plantes de marihuana i 1,5 quilograms preparats per la distribució | Policia Nacional

 

Detenen vuit narcotraficants en l'operació antidroga 

Sis homes i dues dones han estat detingudes en l'operació antidroga feta a les Terres de l'Ebre. Tenien una alta qualificació a l'hora del tractament i distribució de marihuana, ja que un d'ells tenia un establiment 'Grow Shop', fet que els hi facilitava l'obtenció de tot classe de materials per les plantacions, així com la comercialització de la droga. Un altre era un jardiner expert i la seva funció dins l'organització criminal era la utilització dels productes fitosanitaris per maximitzar la producció.

 

Als vuit detinguts se'ls imputen delictes contra la salut pública, defraudació del fluid elèctric i pertinença a organització criminal. Així doncs, tots ells van passar a disposició judicial, els quals van decretar l'ingrés a presó per a quatre d'ells i llibertat en càrrecs a l'espera del judici per la resta.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris