Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Desmantellen 2.500 plantes de marihuana al parc natural dels Ports

Agents del SEPRONA van localitzar el planter, situat en una zona de molt difícil accés on els cuidadors vivien en pèssimes condicions
Imatge del dispositiu de la Guàrdia Civil, desmantellant la plantació de marihuana | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil de Tortosa, a través d’agents del SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura), ha desmantellat una gran plantació de marihuana, amb més de 2.500 plantes, a la zona del parc natural dels Ports de Beseit. El planter, concretament, estava situat en una zona de difícil accés, ben a prop del Barranc de la Vall de la Figuera.

 

La Guàrdia Civil descobreix el planter a través d'un conducte d'aigua il·legal

A principis del mes d’octubre, agents del SEPRONA que duien a terme tasques de vigilància i protecció del medi ambient als Ports van detectar un conducte mitjançant el qual s’extreia aigua de manera il·legal en una zona que, aparentment, no estava habitada; ni tampoc disposava de cap explotació agropecuària.

 

Seguint el rastre i en una cerca que, segons la Guàrdia Civil tortosina, va ser àrdua, els agents van trobar una infraestructura que abastia diferents feixes condicionades per allotjar-hi plantacions de cànnabis. La zona, de molt difícil accés, disposava, al mateix temps, de reg automàtic i d’una tanca de filferro d’espines.

 

Moltes de les plantes de marihuana trobades ja estaven en la fase adulta | Guàrdia Civil

 

Els cuidadors hi vivien «en condicions pèssimes dins d’un habitacle insalubre»

Al lloc dels fets, els guàrdies civils van trobar-hi els cuidadors de la plantació que, segons informa el cos policial, «vivien en condicions pèssimes dins d’un habitacle insalubre construït en una zona estratègica des d’on controlaven tots els accessos».

 

La complexitat i magnitud del paratge obliga a muntar-hi un gran dispositiu policial

El descobriment va fer que, el passat 4 d’octubre, s’establís un dispositiu policial format per més de vint-i-cinc agents de la Guàrdia Civil que van recórrer la zona i van poder comprovar la magnitud del planter. En total, es van comptabilitzar 2.542 plantes de marihuana, espais d’assecatge i d’altres infraestructures per dur a terme aquesta activitat il·legal.

 

Després de desmantellar la plantació, els policies van haver de desplaçar més de 400 quilos de marihuana per una zona boscosa de difícil accés, i sense mitjans de locomoció.

 

Després del desmantellament, els agents van haver de transportar les plantes de forma manual | Guàrdia Civil

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris