Detingut a l'Ebre per intentar subornar la Guàrdia Civil per evitar una multa

L'home estava pescant cranc blau sense autorització i els agents l'anaven a denunciar
Detingut a l'Ebre per intentar subornar la Guàrdia Civil per evitar una multa | cedida GC

 

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 35 anys per un presumpte delicte de suborn en intentar subornar amb 200 euros una patrulla del Destacament amb l'objectiu d'evitar una sanció administrativa en matèria de pesca. L'home, amb residència a Castelldefels, al Baix Llobregat, i de nacionalitat xinesa, va ser detingut al Delta de l'Ebre. 

 

Els fets van tenir lloc el matí del dissabte passat, 28 de juliol, als corrents de la zona coneguda com el Canal de la Gaita, al terme municipal d'Amposta. Una patrulla del DEPRONA es trobava duent a terme serveis de protecció del medi ambient al parc natural del Delta de l'Ebre, quan van enxampar l'home pescant cranc blau sense l'autorització corresponent. 

 

L'home va donar 200 euros a un agent i li va dir que «aquí no havia passat res»

Els agents van acostar-se a l'home per comunicar a l'home que estava cometent una infracció i que l'haurien de denunciar. En aquell moment l'home es va posar la mà a la butxaca dels pantalons i va treure dos bitllets de 100 euros, i els va oferir a un dels agents dient-li en veu baixa que els acceptés i que allà no havia passat res, intentant escapolir-se de la multa que els agents anaven a posar-li. 

 

L'agent de la Guàrdia Civil va tornar-li els dos bitllets, instant-lo a renunciar de la seva actitud d'intentar subornar-los. L'home, però va intentar de totes maneres que el guàrdia civil es quedés els 200 euros, gesticulant amb les mans obertes sense tornar a agafar els dos bitllets. 

 

Detingut per un delicte de suborn

Per aquest motiu, els dos agents van procedir a detenir l'home i el van traslladar a dependències oficials de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita. L'home va ser detingut per un presumpte delicte de suborn i, un cop li van prendre declaració, va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.