Detinguts tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre i torturar-lo durant 30 hores

V√≠ctima i raptors es coneixien ja que vivien a l'√ćndia en pobles molt propers
Detinguts tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre i torturar-lo durant 30 hores | mossos

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de setembre tres homes per segrestar-ne un altre a Amposta i torturar-lo durant 30 hores. Els segrestadors demanaven als familiars de la v√≠ctima 10.000 euros per alliberar-la. Per demostrar que realment el tenien retingut, van enviar diverses fotografies on es podia veure l'home raptat lligat i amb diverses contusions. L'home segrestat i els raptors es coneixien, ja que vivien a l'√ćndia en pobles molt propers.

 

Aquest és el tercer segrest que es resol enguany a les Terres de l’Ebre, tots en menys de 24 hores. Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 8 de setembre i el jutge va decretar ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer.

 

Els Mossos d'Amposta van rebre el 5 de setembre una den√ļncia telef√≤nica d'un home des de l'√ćndia que assegurava que havien segrestat el seu cunyat al municipi. Els segrestadors es van posar en contacte amb la germana de la v√≠ctima a l'√ćndia i li van demanar 450.000 r√ļpies, uns 10.000 euros, abans del dia 9 de setembre per tal d'alliberar-lo. Amena√ßaven de matar-lo si no aconseguien els diners.

 

Els agents van comen√ßar una investigaci√≥ i van identificar una part dels segrestadors, arribant a la conclusi√≥ que la v√≠ctima podria estar retinguda a Amposta, en el domicili d'un dels raptors. Els segrestadors coneixien la v√≠ctima, la seva fam√≠lia i vivien en pobles molt propers a l'√ćndia. A m√©s, el segrest s'havia produ√Įt per reclamar un deute que la persona raptada havia contret amb un d'ells.

 

Imatge de l'operatiu dels Mossos a Amposta | mossos

 

 

El van colpejar, vexar, insultar durant 30 hores i ho van gravar amb el mòbil

Justament és aquest home qui havia ideat el segrest i el 4 de setembre, amb el pretext de resoldre els problemes que tenien, va proposar a la víctima d'anar al seu domicili. Un cop allà i amb l'ajuda de tres homes, el van lligar i el van començar a colpejar, vexar i insultar.

 

La víctima va ser sotmesa a vexacions i agressions contínues durant gairebé 30 hores. Els segrestadors ho van gravar amb el telèfon mòbil i van enviar les imatges als familiars amb l’objectiu de pressionar-los perquè paguessin el rescat.

 

El mateix dia de la den√ļncia, el 5 de setembre, els investigadors ja havien identificat els autors del segrest i el lloc on tenien la v√≠ctima, per√≤ el fet que la fam√≠lia fes un pagament parcial del rescat des de l'√ćndia va precipitar els esdeveniments. Els raptors van decidir alliberar l'home cap a les nou del vespre i hores m√©s tard, els agents van poder detenir a Amposta tres dels quatre segrestadors.

 

La matinada del 6 de setembre van entrar al domicili on havien retingut l'home. Van trobar diversos objectes de la víctima i elements que acreditaven la participació dels detinguts en el segrest i en les agressions. Els detinguts tenen 24, 33 i 36 anys i són de nacionalitat índia. Se'ls considera autors dels delictes de segrest, lesions, tracte degradant i vexatori i robatori amb violència. No es descarten més detencions.