Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dos detinguts a Tortosa per cultivar i vendre marihuana

Utilitzaven empreses de paqueteria per enviar la droga a diferents destinataris arreu d'Europa | La investigació dels Mossos va permetre desmantellar una plantació a Vinallop
Una imatge de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra a Vinallop, Tortosa | Mossos d'Esquadra

 

El passat dimecres, 17 d’octubre, agents dels Mossos d’Esquadra van detenir a Tortosa dues persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, per cultiu i tràfic de drogues.

 

Els arrestats, una dona de 54 anys, de nacionalitat sueca, i un home de 24 anys, de nacionalitat noruega, tots dos veïns de Tortosa, van ser detinguts en una finca de Vinallop, al terme municipal tortosí, on la policia va trobar 285 plantes de marihuana.

 

La investigació dels Mossos comença a l'agost

Els fets, concretament, es remunten a principis del mes d’agost quan, en un control de paqueteria d’una empresa de transports, els Mossos d’Esquadra van localitzar marihuana a l’interior d’un paquet.

 

L’enviament contenia 400 grams de marihuana seca, premsada i envasada al buit, amb destí a Grècia i amb un remitent, lògicament, fals. Tot i això, diverses investigacions van permetre saber que la tramesa l’hauria fet una persona resident en una finca rural de Vinallop.

 

Paquets, sobres i diversos envasos decomissats pels Mossos | Mossos d'Esquadra

 

Espais i infraestructura per al cultiu de marihuana a Vinallop

Un cop localitzada la finca, i més enllà de les 285 plantes, els Mossos van trobar-hi tota la infraestructura necessària per al cultiu de marihuana. Diferents espais, a l’aire lliure i ‘indoor’, sistemes de reg, il·luminació, clima i ventilació; tot allò que requereixen les plantes per al seu desenvolupament.

 

La policia catalana, a més, també va intervenir recipients amb cabdells de marihuana assecats i pols preparada per ser envasada, així com diversos sobres que contenien droga per ser enviada a diferents països de la Unió Europea.

 

Els detinguts, en llibertat a l'espera del requeriment judicial

Segons els Mossos d’Esquadra, els detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i obligats a presentar-se davant de l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Comentaris