Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Taula de Mobilitat enquestarà 9.500 persones per valorar el transport públic a l'Ebre

Es demanarà a Renfe i Adif que es mantinguin els actuals serveis un cop es posi en marxa el Corredor del Mediterrani
La Taula de Mobilitat enquestarà 9.500 persones per valorar el transport públic a les Terres de l'Ebre | ACN

 

La Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre presidida per Isidre Gavín, secretari de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha decidit que enquestarà 9.500 persones per conèixer l'opinió de les veïnes i veïns de les comarques ebrenques en referència a l'estat actual i les necessitats del sistema de transport públic al territori.

 

Aquesta enquesta, segons ha anunciat el mateix Isidre Gavín, s'efectuarà al primer trimestre del 2019 «amb una mostra suficientment important per avaluar les necessitats de mobilitat del territori que ens permetrà donar molta fiabilitat per conèixer la mobilitat quotidiana, els caps de setmana, les franges d'edat, si són estudiants, per motius de feina i, fins i tot, incorporem la perspectiva de gènere per tenir tota la informació sobre les necessitats de la societat».

 

Les dades obtingudes a través de les enquestes s'analitzaran conjuntament amb les administracions locals i els agents del territori, per tal de poder fer les actuacions pertinents a curt i mitjà termini i tenint en compte la implantació del Corredor del Mediterrani al territori.

 

El Corredor del Mediterrani com a solució a les mancances ferroviàries

L'arribada del Corredor del Mediterrani a les Terres de l'Ebre és una incògnita respecte a les intencions de la implantació de les noves vies i el futur de les actuals estacions; la implantació d'aquesta ha estat també objecte de debat a la Taula de Mobilitat, on s'han destacat les actuals mancances del transport ferroviari i els temors que no millorin amb la instauració del Corredor.

 

En aquest sentit, el Secretari de Mobilitat ha anunciat que en la pròxima reunió de l'òrgan mixt entre Renfe i Generalitat, que ell mateix presideix, traslladarà «l'oferta més ambiciosa possible» per tal que les Terres de l'Ebre puguin gaudir d'una «oferta completa» amb l'arribada del Corredor del Mediterrani.

 

Així, la voluntat de la Generalitat és que es passi dels deu serveis actuals en direcció a Tarragona i Barcelona, als dotze, dels quals quatre haurien d'aprofitar la nova línia d'alta velocitat que s'habilitarà al Corredor i que enllaçarà amb el Camp de Tarragona. Tot plegat, però, és una proposta que dependrà de l'acceptació d'Adif i Renfe.

Comentaris