Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

🔥 Estabilitzat l'incendi forestal a Cornudella de Montsant, al Priorat

Creen #EnsToquenLaFibra, per un accés digne a Internet a la Ribera d'Ebre

La iniciativa compta amb el suport d'ajuntaments, empreses i entitats del territori

Amb la missió de denunciar la manca de connectivitat a Internet a la Ribera d'Ebre i l'abandonament per part de la Generalitat, per crear una xarxa de fibra òptica, perquè puguin haver-hi oportunitats al territori mitjançant l'accés digne a Internet. Per aquest motiu, s'ha creat #Enstoquenlafibra, la qual compta amb la col·laboració i suport de desenes de persones, entitats, empreses i ajuntaments de la comarca.

 

Impulsar la creació d'una xarxa de fibra òptica a la Ribera d'Ebre

La plataforma #Enstoquenlafibra explica que hi ha un «abandonament» de la Generalitat, pel que fa a la connectivitat a la xarxa en aquesta comarca i, a més, també apunten que, també existeix per impulsar el desplegament d'una xarxa de fibra òptica, la qual seria mancomunada entre ajuntaments, empreses i la ciutadania. Aquest fet ha portat als afectats de la Ribera d'Ebre a crear aquesta plataforma i redactar un manifest per exposar aquestes mancances.

 

Així doncs, proposen un pla d'acció entre tots els ajuntaments dels municipis riberencs i adjacents, com és el cas de Bovera, per millorar aquestes mancances en l'accés a la Internet i les problemàtiques que hi ha per connectar-se a la fibra òptica de la Generalitat.

 

Reclamació per una connexió a Internet digna

La plataforma ha exposat en un manifest, el qual consta de quatre punts, les propostes que fan per poder tenir aquesta connectivitat digna. Així doncs, #Enstoquenlafibra reclama «la creació d'una 'Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions de la Ribera d'Ebre'», la qual comptaria amb representants de tots els municipis i, a més, amb l'objectiu de crear una troncal de fibra òptica pública, la qual connecti totes les poblacions riberenques.

 

Tanmateix, també exposen que s'ha de realitzar un estudi i el desplegament de la fibra òptica pública, connectada al punt neutre de la XOC de Móra d'Ebre, posant com a model la XAFOGAR, la qual connecten les poblacions de la Garrotxa i va sorgir del Consell d'Alcaldes d'aquesta comarca. A més, per iniciar els treballs de forma immediata, expliquen que «la constitució d'aquesta taula hauria de ser abans de les eleccions del 2019».

 

Finalment, la creació d'un grup de treball, entre la Taula i la Generalitat i, així, assegurar-se que l'accés a la XFOCAT i la XOC és viable i efectiu en qualsevol població de la Ribera d'Ebre.

 

Joan Juncà, alcalde de la Torre de l'Espanyol, un dels ajuntaments que s'ha sumat a la iniciativa | twitter @ajuntament_LTE

 

Suport d'ajuntaments, entitats i col·lectius per tirar endavant la iniciativa

Els primers ajuntaments que s'han unit a la iniciativa són els de la Torre de l'Espanyol i el de Bovera, el qual, tot i no pertànyer a la Ribera d'Ebre, s'ha incorporat a la causa. Tanmateix, també han estat altres ajuntaments els que han mostrat interès per unir-se.

 

D'altra banda, empreses i entitats, com la Plataforma trens dignes o la Fundació Guifi-net, donen el suport a la iniciativa, a més dels col·lectius Softcatalà i Xnet –el qual és famós per facilitar destapar el cas de les targetes black de Bankia– entre d'altres.

 

Per poder continuar amb la lluita per diferents fronts, #Enstoquenlafibra, busca recollir 1.000 signatures durant el primer mes i, així, poder arribar a fer realitat l'objectiu de posar les infraestructures digitals al mateix nivell que les zones urbanes.

Comentaris