Arcadi Espada, enxampat i denunciat per fer malbé llaços grocs a l’Ametlla de Mar

La Policia Local ha identificat set persones més, que han estat denunciades
Imatge del llaç groc i el monument pintants amb la bandera espanyola. | TarragonaDigital.com

 

La Policia Local de l’Ametlla de Mar ha identificat i denunciat vuit persones de matinada que estaven fent malbé un llaç groc metàl·lic ubicat a la rotonda de l’entrada de la població. Entre les persones identificades i denunciades, hi ha Arcadi Espada, escriptor i periodista i promotor de la plataforma cívica Ciudatans de Catalunya, la qual va promoure, posteriorment, la creació del partit polític de Ciutadans.

 

Els fets han tingut lloc la matinada d’aquest dissabte, 25 d’agost, quan vuit individus han pintat amb esprai vermell el llaç groc, dibuixant-hi dues franges vermelles tot emulant la bandera espanyola. A més, també han dibuixat amb esprai una gran bandera espanyola horitzontal al monument del centre de la rotonda, amb esprais de color vermell i groc, fent malbé el mobiliari urbà. 

 

Arcadi Espada, idenfiticat per malmetre llaços grocs a l'Ametlla de Mar, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

 

El consistori podria sumar-se a la denúncia de la Policia Local

Segons l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, la policia local, després d’identificar els individus, els han denunciat administrativament. El grup de vuit persones anaven en quatre vehicles, dos dels quals han acabat fugint. Gaseni ha denunciat els fets públicament a través el seu compte de Twitter, confirmant que un dels autors de les pintades és el periodista i escriptor: «Enganxats i denunciats embrutant mobiliari urbà Arcadi Espada i set bitxos més a la rotonda de l'Ametlla de Mar. Aquesta és la seva manera de ser. Són uns bruts i ho tenim guanyat!». «No permetrem que hi hagi aquest tipus de vandalisme de cara als nostres símbols i mobiliari urbà. Estem indignats», condemnava el batlle. Des d'aquest municipi del Baix Ebre asseguren que s’estudiarà l’acte vandàlic per tal d’emprendre mesures i valoraran si el govern municipal se suma a la denúncia administrativa per evitar que fets com aquests tornin a passar.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!