Pla general del vicepresident Pere Aragonès, la consellera Ester Capella i l'alcaldessa de Tortosa als peus del monument franquista, a la llera de l'Ebre.

Capella confirma que retiraran el monument franquista de Tortosa: «No és fum»

«Algú ha volgut atacar de forma directa la Generalitat i el Departament. Això no és fum sinó que ja és una realitat», ha defensat des de la capital del Baix Ebre

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha defensat avui dimecres la fermesa de la decisió del Govern per retirar el monument franquista al riu Ebre a Tortosa (Baix Ebre). «Algú ha volgut atacar de forma directa la Generalitat i el Departament. Això no és fum sinó que ja és una realitat», ha manifestat.

«No és un brindis al sol, no són com els anuncis que estem acostumats a sentir», ha reiterat Capella en roda de premsa, al costat de la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, durant la presentació del projecte de retirada del monument.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La consellera ha retret que el monument hagi perdurat fins ara amb «massa silenci per part d’aquells que haurien d’haver desvelat i trencat el silenci espès durant massa anys» i ha demanat no normalitzar les representacions que glorifiquen el franquisme.

La Generalitat licitarà durant el mes de gener les obres per retirar el monument de la Batalla de l’Ebre, que tindran un cost d’uns 200.000 euros, i s’adjudicaran el mes de març. Al maig es farà l’adaptació de la llera del riu per poder retirar el monument a l’estiu, quan cabal d'aigua sigui menor.