Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

ATENCIÓ

Llaços grocs i pintades en seus, algunes de les incidències del matí electoral a Tarragona

Crearan una línia d'ajuts extraordinaris per la reparació dels danys a l'Ebre

En la trobada realitzada a Amposta s'han concretat tres línies de treball amb motiu dels desperfectes causats per la llevantada
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha visitat la zona de la carretera C-12 que va quedar esfondrada | ACN

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest matí una reunió amb els alcaldes dels municipis del Montsià i Baix Ebre, que han estat afectats per les fortes pluges, amb l'objectiu de treballar conjuntament en la reparació dels danys. A més, en aquesta reunió també hi ha assistit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha parlat de la possible sol·licitud de declaració de zona catastròfica al territori afectat.

 

El Govern crearà una línia d'ajuts extraordinaris per reparar els danys 

En la reunió d'alcaldes extraordinària al Consell Comarcal del Montsià, a Amposta, el conseller Miquel Buch ha concretat tres línies de treball pel que fa a la reparació de danys. En aquest sentit en una reunió que ha durat més de dues hores, s'ha concretat la creació d'un informe d'afectacions de les zones, com els fronts marítims, que recauen en competències estatals i es buscarà el suport del Ministeri de Medi Ambient o la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

 

En segon lloc, des de la delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre es pilotarà el peritatge de totes les afectacions per crear una línia d'ajuts des del Departament de Presidència per pal·liar aquests costos, sobretot en el capítol de camins agrícoles que han resultat molt afectats.

 

Finalment, Buch ha explicat que també es revisarà amb les companyies el sistema de telecomunicacions que va caure en plena emergència, ja que ha lamentat que en plena emergència durant la llevantada les comunicacions caiguessin.

 

Un dels punts que hi haurà més urgència en solucionar estarà encapçalat pels ajuntaments, els quals es posaran a treballar immediatament en la reparació de camins i vies secundàries per evitar els mínims perjudicis al sector primari.

 

Aragonès no descarta declarar zona catastròfica l'Ebre

El Govern català s'ha posat a treballar amb els ajuntaments de les zones afectades per la llevantada a les Terres de l'Ebre. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat durant aquest matí alguns dels punts on més va afectar el temporal.

 

En aquest sentit, Aragonès no ha descartat sol·licitar la declaració de zona catastròfica per a les comarques del Montsià i el Baix Ebre, després dels danys causats que hi ha hagut, ja que «si aquesta via permetés millors solucions, ho sol·licitaríem», ha aclarit el vicepresident.

 

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha visitat la zona afectada per la llevantada a les Cases d'Alcanar | ACN

 

Comentaris