La Guàrdia Civil desmantella una plantació de 500 plantes de marihuana a la Serra d'Almos

Els responsables, posats en llibertat després de declarar en dependències policials, eren un matrimoni de 59 i 60 anys
Els responsables de la plantació eren un matrimoni de 60 anys. | Cedida

 

 

La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat aquest dijous 25 de juliol una plantació de 564 plantes de marihuana a l'interior d'un habitatge de la Serra d'Almos, nucli de la localitat de Tivissa. A causa del desmantellament, ha estat detingut un matrimoni com a responsables de la plantació i han estat acusats d'un delicte de tràfic de drogues i de defraudació del fluït elèctric.

 

 

 

Els usuaris de la piscina municipal van alertar la policia per la forta olor

Amb motiu de l'obertura de la piscina municipal de la Serra d'Almos, alguns usuaris d'aquesta van alertar la policia d'una forta olor a marihuana que podia provenir d'algun els domicilis pròxims a la instal·lació. Assabentats de la qüestió, agents de la Guàrdia Civil van establir nombrosos dispositius per tal de verificar la informació i, en cas afirmatiu, localitzar i desmantellar la plantació cannàbica i identificar els responsables.

 

Els dispositius, eficaços, van descobrir a l'exterior d'una casa situada al costat de la piscina municipal diferents elements com condicionadors i extractors d'aire que s'utilitzen freqüentment en plantacions de marihuana situades a l'interior d'un habitacle. Això, sumat a la intensa olor a marihuana de l'habitatge, feia pensar que a l'interior de la casa hi podria haver una plantació clandestina.

 

Imatge de la Serra d'Almos. | Ajuntament Serra d'Almos

 

Els responsables, un matrimoni de 59 i 60 anys

I així es va confirmar. A la casa, residència d'un matrimoni de 59 i 60 anys veïns del poble, s'hi havien condicionat algunes habitacions per acollir plantacions de marihuana, la planta superior s'utilitzava com a espai per assecar les plantes i al soterrani s'hi amagava la plantació. Això permetia tenir la plantació sempre activa i amb bona producció. De fet, es va detectar com en moltes ocasions el matrimoni carregava terra de cultiu d'un establiment d'una localitat pròxima i es desfeia de les restes de poda de les plantes en una finca de la seva propietat.

 

Per aquest motiu, aquest dijous al matí, obtingut el permís d'entrada i el registre de l'Autoritat Judicial, es va establir un dispositiu policial per desmantellar la plantació, on es van descobrir 564 plantes de marihuana, dos quilos i mig de cabdells d'aquesta, una pistola tàser, 900 euros i material per al cultiu i l'elaboració de la droga. Als detinguts, se'ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública i un altre de defraudació del fluït elèctric. Després de declarar en dependències policials, però, van ser posats en llibertat a disposició del jutjat de guàrdia de Falset.