ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Un guàrdia civil assegura que va veure «llançaments de pedres» durant l'1-O a la Ràpita

L'agent també ha explicat que li van fer «una petita ferida» amb una moneda, que se li va «unflar»
La Guàrdia Civil a les portes del pavelló firal de la Ràpita impedint el pas dels ciutadans que esperaven per votar | cedida

 

 

Un caporal de la Guàrdia Civil (TIP B98467N) que va actuar l'1-O al pavelló de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha explicat que va veure «llançament de pedres» a vehicles de la Guàrdia Civil quan ja marxaven del lloc amb les urnes requisades. Ha explicat que al pavelló hi havia entre 300 i 400 persones fora del local i el mateix número a dins, i que els van «insultar» quan van arribar impedint-los l'entrada al local.

 

El guàrdia civil, que ha explicat que la seva tasca era la de custodiar els vehicles policials, ha relatat que la «massa» va anar cap als vehicles quan la comitiva judicial ja sortia «amb les urnes», i que en aquell moment va rebre l'impacte «d'una moneda a l'ull». «Em va fer una petita ferida i se'm va unflar», ha dit, motiu pel qual va ser assistit mèdicament. També ha assegurat que en aquell moment va veure com els concentrats «tiraven ampolles de plàstic».

 

En el moment de la sortida amb una vintena de vehicles, el caporal ha explicat que la comitiva de vehicles es va «tallar en dues parts» i que, els que anaven a la cua, van rebre «llançament de força pedres». «Estàvem parats i veia com els plovien pedres als companys», ha assegurat, per part d'entre 30 i 40 persones que «van venir corrent». El guàrdia civil ha assegurat que van aconseguir les pedres d'una rotonda i que algunes d'elles «no cabien en una mà». Segons el seu relat, van trencar «dos vidres d'un tot terreny de la part del darrere» de la comitiva.

 

 

 

Admet que no hi ha cap gravació del llançament de pedres

A preguntes de l'advocat defensor Andreu van den Eynde, ha dit que no ha vist cap gravació sobre el llançament de pedres, tot i que ha remarcat que ho va veure «en directe». El guàrdia civil ha dit en respostes a Marina Roig que va veure com els agents feien ús de les porres a Sant Carles de la Ràpita, d'on es van endur urnes. En canvi, ha afegit que no va «veure» si també va ser així a Roquetes i Móra d'Ebre, on també va actuar.

 

Un guàrdia civil assegura que va veure «llançaments de pedres» durant l'1-O a la Ràpita | CEDIDA

 

Et pot interessar