La Guàrdia Civil denuncia un veí de Deltebre per recollir cargols poma

L'home no coneixia la perillositat d'aquesta espècie invasora i nociva
La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Deltebre | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Amposta ha denunciat un veí de Deltebre després de sorprendre'l agafant exemplars de cargol poma del canal de reg de la localitat. L'home va assegurar els agents que desconeixia el perill d'aquest tipus d'animal. 
El veí de Deltebre ha estat denunciat per una infracció administrativa sobre conservació i protecció d'hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre per recollir una espècie invasora sense autorització, una falta tipificada al reial decret. 

El veí de Deltebre va intentar desfer-se del cargol poma

Els policies es trobaven en un operatiu, després de conèixer que la gent utilitza aquest tipus de cargol com a esquer de pesca. L'home ficava els mol·luscs dins un envàs de plàstic però quan va ser enxampat per la Guàrdia Civil, va tractar de llençar-los al canal de reg per no tenir res a veure amb aquest tema. 
 
Una vegada es va realitzar la comprovació que l'home tenia diversos exemplars de cargol poma sense l'autorització pertinent, el van denunciar per aquesta tinença il·legal, fet que va ser traslladat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. 
 
Un exemplar de cargol poma | Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

 

 
El cargol poma és una espècie originària de Sudamèrica invasora i nociva, i aquest tipus d'animal està considerat una de les 100 espècies més perjudicials de tot el món. Es desplacen per l'aigua, incloses aquelles amb grans corrents. 

Campanya de control del cargol poma a Miravet-Tortosa

Tenen una gran capacitat de reproducció, motiu pel qual es va posar en marxa una campanya per a controlar la seva expansió recentment al tram Miravet-Tortosa, on hi ha més possibilitat de trobar-se exemplars com aquest. De fet, fa poques setmanes se'n van retirar 45 exemplars d'adult a Tortosa i l'any passat ja va haver-hi problemes amb un focus a Miravet.   
 
S'hi han destinat més de 500.000 euros per a mantenir l'avenç de l'espècie controlat en un projecte que s'allargarà fins al novembre, quan el període reproductiu d'aquest animal acaba, depenent de la temperatura de l'aigua. 
 
Malgrat això, encara no han donat efecte les mesures que estan prenent per tal de controlar i erradicar aquest tipus d'animal exòtic. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris